Απέχει από Δευτέρα από τις δευτερογενείς διακομιδές το ΕΚΑΒ Καβάλας

Από την Δευτέρα  το ΕΚΑΒ της Καβάλας απέχει από τις δευτερογενείς διακομιδές. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι είναι ένα διαχρονικό τους αίτημα να μην κάνουν τέτοιες διακομιδές ασθενών από το Νοσοκομείο στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ουσιαστικά μια αποχή που συνεχίζεται από πέρυσι. Λόγω εκλογών πέρυσι κάναμε αναστολή. Ήρθε ο καιρός, αφού συζητήσαμε με τη νέα κυβέρνηση και δεν βγάλαμε άκρη, ξεκινάμε πάλι την κινητοποίηση. Ζητάμε κυρίως από τα νοσοκομεία να προσλάβουν προσωπικό, αφού μπορούν πλέον, που θα απασχολείται σε μεταφορές που έχουν σχέση με τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις κλπ. Αυτές οι μεταφορές λειτουργούν ως βαρίδια για το ΕΚΑΒ, που δεν μπορεί να αναπτυχθεί έτσι. Αν ένα ασθενοφόρο απασχολείται σε τέτοιου είδους περιστατικά, θα στερείται από τα επείγοντα. Είναι ξεκάθαρο από τον οργανισμό ότι αποτελεί τον μοναδικό φορέα επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. Για ποιον λόγο ο τότε υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης πριν χρόνια μετέφερε τους οδηγούς είναι άγνωστο. Εμείς στην Καβάλα δεν πήραμε κάποιον οδηγό από το νοσοκομείο. Ήταν μια λάθος απόφαση που συνεχίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια να αναλάβουν τα περιστατικά.

Στην Καβάλα από τη Δευτέρα δεν γίνεται καθόλου η διακομιδή των ασθενών από το νοσοκομείο στο σπίτι, όταν γίνεται καλά και δεν γίνονται οι μεταφορές για επανεξέταση, οι λεγόμενες δευτερογενείς. Όλο το προσωπικό βρίσκεται στα επείγοντα».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για το καλοκαίρι είπε ότι «ο κορωνοϊός δεν έχει εκλείψει για μας. Έχουν μειωθεί τα περιστατικά αλλά οποιοδήποτε περιστατικό εμπύρετο ή με βήχα χαρακτηρίζεται ως ύποπτο από τον ΕΟΔΥ και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε μια διαδικασία που μας παίρνει περίπου 2 ώρες. Καλύπτουμε όλο το νομό και καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουμε στα επείγοντα. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες όχι και υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο. Κι είναι άδικο για μας.

Στις παραλίες δεν μπορέσαμε να κάνουμε βάσεις. Στην Τούζλα δεν  υπάρχει κανείς. Αν υπάρχει ασθενοφόρο από το Ροδολίβος πάει αυτό ή ξεκινάμε εμείς από την Καβάλα ή την Ελευθερούπολη. Υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Δεν θα γίνει κάποια πρόσληψη ή μετακίνηση διασωστών όπου υπάρχουν περισσότερες ανάγκες, σε μέρη τουριστικά. Αυτό δεν έχει γίνει στην Καβάλα φέτος και το πρόβλημα γιγαντώνεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *