«Αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική περιοχή θα πρέπει να έχουμε και την ανάλογη οργάνωση», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, με αφορμή τις διακοπές ρεύματος

Εξώδικο έστειλαν ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αναμένουν την απάντηση διαφορετικά θα προχωρήσουν σε αγωγή.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «όπως είχαμε πει και επειδή δεν μένουμε στα λόγια αλλά προχωράμε και στις πράξεις και κάνουμε αυτά που λέμε, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που είχαμε στείλει ως Επιμελητήριο, Ομοσπονδία και Εμπορικός Σύλλογος, προχωράμε στην εξώδικη διαμαρτυρία η οποία θα κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα. Διότι καμία απάντηση δεν λάβαμε από κάποιον υπεύθυνο ή αρμόδιο από το ΔΕΔΔΗΕ, είτε σε τοπικό είτε σε πανελλήνιο επίπεδο, ούτως ώστε να μας πουν τι ακριβώς συνέβη όπου χάθηκαν εισοδήματα, πετάχτηκαν ευπαθή προϊόντα, δημιουργήθηκε μια αναταραχή κι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά. Και όχι μόνο στο κέντρο της αγοράς αλλά και σε άλλες περιοχές άκρως τουριστικές. Κι αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική περιοχή θα πρέπει να έχουμε και την ανάλογη οργάνωση. Όποιοι είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να απολογηθούν και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Όπως εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο μέτρο του δυνατού και σε ό,τι μας αναλογεί, έτσι λοιπόν θα πρέπει και οι αρμόδιοι σε οποιονδήποτε οργανισμό και να είναι, εφόσον κι εμείς είμαστε κιμπάρηδες και σωστοί απέναντί τους, θα πρέπει όλοι να λειτουργούν σωστά για να μην δημιουργούνται προβλήματα».

ΑΓΩΓΕΣ

Για το αν προχωρήσουν σε αγωγές, είπε ότι «επειδή εμείς από νομικά δεν γνωρίζουμε και ούτε θέλουμε να είμαστε νομικοί και να λέμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα, ενημερωθήκαμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Ήρθαμε σε επικοινωνία για να ξέρουμε ποια είναι τα βήματα. Το πρώτο βήμα είναι αυτό που κάναμε όσον αφορά την επιστολή διαμαρτυρίας, το δεύτερο βήμα είναι η εξώδικη διαμαρτυρία. Από ‘κει και μετά μέσα σε 5 μέρες οφείλουν οι αρμόδιοι να απαντήσουν. Εάν δεν απαντήσουν, φυσικά και θα προχωρήσουμε διότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στιγμή που δεν υπάρχει απάντηση από την άλλη πλευρά και δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στιγμή που δεκάδες εκατοντάδες αιτήματα και καταγγελίες από μέλη μας, υπάρχουν απ’ άκρη σ’ άκρη στο νομό. Αν μέχρι τώρα στις διακοπές ρεύματος που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε κάποια καταγγελτική μορφή ή εναντίωση από την αγορά, αυτό που έγινε φέτος δεν έχει προηγούμενο. Κι επειδή υπάρχει παντελής αδιαφορία από την άλλη πλευρά, θα πρέπει όλοι όσοι είναι αρμόδιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν σ’ αυτά που τους ρωτάμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast