«Αν θέλει ας έρθει η διοίκηση κοντά μας να παλέψουμε όλοι μαζί για τον ΤΑΡ» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς  

 

Δεν προσκλήθηκε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα στην συνέντευξη που έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αλλαγής όδευσης Αγωγού ΤΑΡ που δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων.  Η κ. Τσανακα σε δηλώσεις της επέκρινε την στάση των μελών της Επιτροπής, ενώ άλλη είναι η άποψη του δημοτικού συμβούλου κ. Βαγγέλη Παππά που συμμετείχε στην συνέντευξη ως επικεφαλής της παράταξης ΚΑΠ.

Όπως τόνισε αρχικά «Να ξεκινήσουμε με μια επίσημη θέση που έχω για όλο αυτό το διάστημα. Για εμένα οι εκλογές τελειώνουν το βράδυ των εκλογών. Από την επομένη δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με την πόλη. Ο καθείς ξέρει την θέση του και οφείλει από το μετερίζι που τον έβαλε ο λαός να βοηθάει στα προβλήματα του τόπου και στα κακώς κείμενα της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τον ΤΑΡ δεν απέκλεισε κανένας, κανέναν! Ο καθείς αποκλείεται με την συμπεριφορά του. Αποκλείεται με την θέση που έχει. Προσωπικά δεν ξέρω τίποτε περί ψηφοφοριών όπως λέγεται.

Εκείνο το βράδυ που η Δήμαρχος άλλαξε θέση και διαχώρισε την θέση της από τους υπολοίπους, αν και αρχικά υπήρχε μια ομόφωνη απόφαση από τον ΤΑΡ, όταν και είπε ότι εγώ δεν παρανομώ, όλοι πήγαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Και μια και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα στο Δ.Σ. αφού η Δήμαρχος είπε ότι δεν παρανομεί, εμείς πήγαμε στη θέση Αμυγδαλιές, εκεί δηλαδή που είναι έξω από το νέο Ζυγός για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Εμείς όταν πήγαμε εκεί για να δώσουμε τη μάχη μας, πέρα από τα δικαστήρια, η Δήμαρχος είπε ότι δεν παρανομεί. Αν και ήταν γνωστή η απόφαση του ΣΤΕ που ήταν απορριπτική για εμάς. Η ίδια τότε δήλωσε ότι δεν θα ξαναμιλήσει με τον ΤΑΡ παρά μόνο όταν αλλάξει η όδευση. Όταν όμως μεσολάβησε η επίσκεψη του ιταλού στελέχους της εταιρείας και των άλλων η Δήμαρχος άλλαξε θέση απέναντι στις άλλες παρατάξεις. Δεν υπάρχει κανείς αποκλεισμός παρά μια ξεκάθαρη θέση ότι δεν μπορείς να μας συνοδέψει».

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΓΩΝΑ

Πρόσθεσε δε πως «Υπάρχει συνέχιση του αγώνα καθημερινά και στα χωράφια. Μια και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να είναι εκεί, αφού δεν μπορούμε όλοι να είμαστε εκεί καθημερινά, και εκεί δίδεται μια μάχη που η δήμαρχος δεν μπορεί να στηρίξει γιατί θεωρεί ότι έτσι παρανομεί».

Ο ίδιος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην άλλη δράση που αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή και η οποία αφορά σε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια μια και αποδείχθηκε από τον καθηγητή κ. Χρυσομμάλη ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία σε ό,τι αφορά τη διαβούλευση για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ.

«Υπάρχουν  παραβάσεις, παρατυπίες και από τον ΤΑΡ και από την κυβέρνηση. Σε εκείνη την σύσκεψη με τον λόγο να ανήκει στο συντονιστικό των αγροτών είπαμε ότι δεν χρειάζεται ο Δήμος Καβάλας ωστόσο  η  Αντιδήμαρχος  κ. Μπαλτζίδου ερχόταν για να δείξει την παρουσία της. Δεν νομίζω ότι και την κ. Μπαλτζίδου αλλά και τον κ. Όμηρο Κυριακίδη τους είπε κανείς να φύγουν. Από μόνοι τους κάνουν λόγο περί τούτου. Εγώ θεωρώ ότι το θηρίο του ΤΑΡ για να το παλέψουμε πρέπει να έχουμε μια κοινωνία γροθιά. Η διοίκηση του Δήμου  Καβάλας  μόνη της λέει ότι όλα είναι νόμιμα και δεν συνεχίζει τον αγώνα αφού δεν θέλει να λειτουργήσει παράνομα. Αν θέλει η διοίκηση να προσέλθει σε μια σύσκεψη, αν θέλει να μας πει ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε ας έρθει κοντά μας. Και ας έρθει και στα χωράφια και εμείς και συγγνώμη θα την ζητήσουμε και θα της πούμε ότι την θέλουμε μαζί μας για να παλέψουμε τον ΤΑΡ» σημείωσε καταληκτικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *