«Αν δεν στηριχτεί από τη βάση οποιαδήποτε δράση δεν θα έχει την ανάλογη επιτυχία» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Β. Λεμονίδης για τη Γιορτή της Αγοράς

Η Γιορτή της Αγοράς που διοργανώθηκε την Παρασκευή στην πόλη της Καβάλας δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία καθώς δεν στηρίχθηκε από ότι φάνηκε από τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Λεμονίδης, σημειώνοντας πως «έτσι όπως είχαμε ξεκινήσει και την πρώτη χρονιά με τη Λευκή Νύχτα, που δεν υπήρχε η τόσο μεγάλη συμμετοχή είτε του κόσμου είτε καταστηματαρχών στα δρώμενα και φτάσαμε στη φετινή τρίτη χρονιά να γίνει αυτή η κοσμοπλημμύρα, έτσι ευχόμαστε σιγά σιγά ότι θα κάνουμε και με τη συγκεκριμένη γιορτή. Υπήρχαν κάποια λαθάκια τα οποία τα έχουμε εντοπίσει και τα έχουμε συζητήσει. Μπορούν όλα αυτά να μπουν σε ένα τραπέζι διαλόγου με όλους τους φορείς, ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις και να μην ξαναδημιουργηθούν τα μικροπροβλήματα. Από κει και μετά αυτό που θα ήθελα να θίξω και το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, είναι ότι σε οποιαδήποτε δράση αναλάβει ο σύλλογος, αν δεν στηριχτεί από τη βάση δηλαδή από τα μέλη, δεν πρόκειται να έχει την ανάλογη επιτυχία. Μπορεί το timing να λένε κάποιοι να μην ήταν το επιθυμητό ή το καλύτερο δυνατόν, αλλά αν ρωτήσουμε 300 μέλη αυτή τη στιγμή μπορεί να πάρω και 300 διαφορετικές απαντήσεις για το ποια ημερομηνία βολεύει στον καθένα. Δεν είναι ο Εμπορικός Σύλλογος ούτε η διοίκηση ούτε ο πρόεδρος. Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι τα μέλη. Αυτά μπορούν μια ιδέα να την αναγάγουν σε μεγάλο θέμα και μπορούν και να μην την ακολουθήσουν. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, δεν βγάζουμε φυσικά τον εαυτό μας απέξω ότι γίνανε κάποια μικρολαθάκια είτε είναι θέματα επικοινωνίας με τα μέλη είτε είναι θέματα επικοινωνίας με τους καταναλωτές».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «εμείς αυτό που θέλαμε να κάνουμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε είναι μια συνεργασία φορέων με την εκπαίδευση και με την αγορά, ούτως ώστε με όχι τόσα πολλά χρήματα και δρώμενα να μπορέσουμε να κατεβάσουμε πάλι τον κόσμο αλλά στοχεύοντας σε προσφορές. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι έστω μια μέρα αξίζει το χρόνο να έχουμε πάρα πολύ μεγάλες προσφορές ούτως ώστε να κερδίζουμε από την επισκεψιμότητα. Όταν τελείωσε η Γιορτή της Αγοράς και συνομίλησα με συναδέλφους είδα ότι υπήρχε ένα θέμα όσον αφορά τη χρονική στιγμή ή ότι δεν επικοινωνήθηκε σωστά με τα μέλη ή οτιδήποτε άλλο. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, αυτοί που πολύ εύκολα κουνάνε το δάχτυλο και ασκούν κριτική και καλά κάνουν ως ένα σημείο, πιστεύω ότι αν θα γίνει πιο σωστά ή σε ένα χρονικό σημείο πιο σωστό και πιο οργανωμένο θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να μεμψιμοιρούμε και να δημιουργούμε κλίμα ηττοπάθειας. Εντάξει, ήταν ένα εγχείρημα το οποίο πιστεύω ότι τις επόμενες φορές που θα γίνει θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία».

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Καταληκτικά ο κ. Λεμονίδης ανέφερε πως με το Δήμο Καβάλας η συνεργασία είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και σχετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων σημείωσε πως «η συζήτηση που έχει γίνει είναι για τις 9 Δεκεμβρίου σε αρχικό στάδιο. Μας προτάθηκε από την Αντιδήμαρχο κ. Πρασσά να υπάρχει διεύρυνση ωραρίου στις 9 Δεκεμβρίου στο ξεκίνημα προφανώς με το άναμμα του δέντρου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση