«Αν δεν πιέσουν οι βουλευτές τότε τίποτε δε θα γίνει» δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΑΠ δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  Βαγγέλης Παππάς

Στο πρόβλημα των διεκδικήσεων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΚΑΠ δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας διεκδικεί το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, το παλιό Νοσοκομείο, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο και άλλα πολλά αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει τίποτα.

 Ο κ. Παππάς  αρχικά ανέφερε ότι «Η Καβάλα δεν διεκδικεί. Απλώς περιμένει χρόνια. Απλά περιμένει κάποιους οι οποίοι κάποιοι όμως μόνο κοροϊδεύουν. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο τώρα αλλά και διαχρονικά.

 Το Ασημακοπούλου που ήταν χαρακτηρισμένο από τη διοίκηση Σιμιτσή ακόμη και το οποίο τότε ονόμαζαν όλοι –  και θυμάμαι καλά και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Γράσσο – ως το μεγάλο πάρκο των Βαλκανίων, ποια τύχη έχει;

 Πόσο πίσω να πάμε και να δούμε πόσα χρόνια μιλάμε για το Ασημακοπούλου; Όταν έχουμε όμως εμπρός μας το θέμα των μεταναστών πόσο εύκολα καταρρέει αυτή η ρομαντική διάθεση που λέει ότι πρέπει και μπορεί εκεί να γίνει κάτι ξεχωριστό με μοναδικούς χώρους αναψυχή;

 Αν εκείνη την εποχή με άκουγε ο Κωστής Σιμιτσής, τότε που άδειαζε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, και προχωρούσαμε σε κατάληψη του χώρου, σήμερα το ακίνητο θα ήταν του Δήμου Καβάλας. Θα το είχαμε στη διάθεσή μας. Ας βάζαμε το μαγειρείο που ήταν έτοιμο σε λειτουργία και δίδαμε τροφή σε αναξιοπαθούντες, κλίνοντας παράλληλα τους επάνω ορόφους, ποιος θα μπορούσε σήμερα να κάνει κάτι άλλο; Θυμάστε τότε που ο πρώην υπουργός Υγείας  κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αβάντα στην δήμαρχο κ. Τσανάκα και έλεγε ότι θα το πάρει το νοσοκομείο ο Δήμος Καβάλας; Το είχαμε στα χέρια μας το κτήριο αλλά δεν το διεκδικήσαμε δυναμικά».

 ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην παραλιακή ζώνη στην οποία ισχύει άλλο κράτος, όπως σχολίασε… «Δεν το ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά είτε στο κυκλοφοριακό, είτε στην εστίαση, εκεί δεν υπάρχει ρύθμιση από το Δήμο Καβάλας αλλά από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  και το Λιμεναρχείο με δικούς τους νόμους.

 Τα θέματα αυτά είναι άλυτα χρόνια τώρα ενώ αν όλα αυτά λυθούν η πόλη μας θα γίνει πολύ καλύτερη και λειτουργικότερη αλλά και οικονομικά εύρωστη και έτσι ο Δήμος Καβάλας  θα μπορεί να λύνει  και άλλα προβλήματα σε άλλες γειτονιές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δίδει γήπεδα σε ποδοσφαιρικές ομάδες  σε άλλους Δήμους ο ίδιος σχολίασε ότι   «Είναι απλό, η  Καβάλα εδώ και χρόνια δεν έχει βουλευτές. Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης για να μην πω εκβιασμού. Αν οι τρεις βουλευτές δεν πιέσουν με παραίτηση την κυβέρνηση για ένα χοντρό θέμα και ασχολούνται με άλλα θέματα όπως να εύχονται καλή σχολική χρονιά ή να συγχαίρουν τους επιτυχόντες μαθητές , τότε πως θα υπηρετήσουν την πόλη με όραμα και στόχους. Θα μπορούσαν να μας πουν τέρμα, θέλουμε το Νοσοκομείο. Αλλιώς παραιτούμαστε. Γιατί ο κ. Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος δίδουν αλλού γήπεδα και δη στις ομάδες που έχουν κόσμο;  Μα το κάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους… Ο Τσίπρας έχει λόγο στον ΠΑΟΚ;

 Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της πόλης. Αν δεν πιέσουν οι βουλευτές τότε τίποτε δε θα γίνει. Από την άλλη επειδή μου το λένε αρκετοί εγώ συνεργάσθηκα με τον κ. Καμμένο… Από την πρώτη στιγμή, εδώ και 4 χρόνια η δήμαρχος κ. Τσανάκα μου μιλάει για τον Καμμένο… Μα εδώ και 4 χρόνια ο κ. Καμμένος κάνει κωλουτούμπες…  Τι και αν ήμουν μαζί του; Ο κ. Καμμένος είναι 200 κιλά και κάνει κωλοτούμπες. Με αγωνιστικό τρόπο πρέπει να τα πάρουμε αυτά που αξίζουμε. Έχουν καμία σχέση αυτά που διακήρυξε ο κ. Καμμένος το 2012 – 2013 με αυτά που έκανε; Ή να κάτσω μαζί του και να κάνω κωλοτούμπες;».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *