«Αν δεν γίνουν προσλήψεις το 2017 το προσωπικό που ξεπέρασε τα όρια του δεν θα αντέξει» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας   Ξενοφών Κροκίδης

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης.  «Χρειάζονται άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κροκίδης συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Γενικά υπάρχουν πολλά νούμερα που αναδεικνύουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά στην έλλειψη προσωπικού. Μάλιστα γίνεται μια έρευνα από την κ. Εύχαρις Παναγοπούλου επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ  που μελετά το θέμα της επαγγελματικής εξουθένωσης, κυρίως στους επαγγελματίες υγείας, ειδικευόμενους, νοσηλευτές διαφόρων ειδικοτήτων και εργαζόμενους στα νοσοκομεία γενικά.

Και πραγματικά τα νούμερα δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει, έχουν ισχύ και στην περιοχή μας και φυσικά η απάντηση σε όλα αυτά, σε ό,τι αφορά την επίλυση δηλαδή των προβλημάτων αυτών, είναι μια. Μαζικές προσλήψεις. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να προσληφθεί άμεσα και το δηλώνω μια ακόμη φορά, ότι δηλαδή οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό πανελλαδικά  είναι πάνω από 6 χιλιάδες και σε νοσηλευτικό προσωπικό και πάλι πανελλαδικά είναι πάνω από 20 χιλιάδες».

ΕΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Το 2017 όπως είπαμε και στην Πανελλήνια Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου πρέπει να είναι έτος μαζικών μόνιμων διορισμών. Πρέπει να έρθουν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Νοσοκομείο Καβάλας, και φυσικά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προκειμένου να καλυφθούν  τα λειτουργικά κενά. Αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει ν α συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πέρα και πάνω από τα όρια μας και πρέπει να πω ότι το καλό επίπεδο  στο οποίο βρίσκεται το Νοσοκομείο Καβάλας, οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, έχουν υπερβάλει τα χρόνια της κρίσης εαυτόν. Αυτό όμως κάποτε φτάνει στα όρια του και αν υπάρξει στο τέλος σπάσιμο του προσωπικού τότε θα φανούν και τα προβλήματα και οι ελλείψεις και αυτό θα φέρει κατάρρευση του συστήματος.

Εμείς εδώ με την ευαισθησία μας κάναμε το παν ώστε να μην καταλάβει κανείς αυτές τις ελλείψεις αλλά γενικά καθημερινά υπερβάλλουμε εαυτόν για να φέρουμε σε πέρας το έργο μας μέσα στο Νοσοκομείο Καβάλας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση