Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Καλανταρίδης

Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Καλανταρίδης. Ο ίδιος δήλωσε ότι «αν μη τι άλλο είναι τιμητική θέση, από τη στιγμή που προέχομαι από μία διαφορετική δημοτική παράταξη σε σχέση με τη διοίκηση και όπου θα μπορούσε κάλλιστα να προτείνει κάποιο μέλος της δικής του παράταξης, μιας και ο νόμος δεν ορίζει όπως παλιότερα ότι πρέπει να έρχεται από την αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που μου το πρότεινε ο κ. Μουριάδης, είναι κάτι άκρως τιμητικό και δείχνει ότι αναγνωρίζει κάποια πράγματα σε σχέση με την πορεία μου και στη θέση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής επί 4 χρόνια αλλά και ως Αντιδημάρχου Οικονομικών. Γιατί θεωρώ ότι ποτέ κάποιος δεν θα πρότεινε μία τέτοια θέση σε κάποιον για τον οποίο υπήρχε κάτι το μεμπτό. Άρα θεωρώ ότι υπάρχει κάποια αναγνώριση στην πορεία μου στον τομέα των οικονομικών στο δήμο Καβάλας και ότι θα μπορώ να προσφέρω και στη νέα διοίκηση με την εμπειρία που έχω, τις γνώσεις μου. Άλλωστε αυτό το έχω πει πολλές φορές ότι στη διάθεση του καθένα για να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο είναι αυτό δυνατό».

ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Για την «προίκα» των 9 εκατομμυρίων που αφήνει στη νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας η προηγούμενη Διοίκηση , είπε ότι «αυτά είναι τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Όντως, έτσι είναι. Είναι κάτι το οποίο αποτυπωνόταν και στους απολογισμούς τους οποίους έβλεπε το δημοτικό συμβούλιο. Είναι χρήματα τα οποία υπάρχουν εκεί όχι γιατί περισσεύουν αλλά είναι τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιεί ο δήμος μέσα στη χρονιά για να «βγάλει» τη χρονιά από κάθε άποψη. Είτε αυτό λέγεται πληρωμές μισθών, είτε καινούργιες προμήθειες, είτε συντηρήσεις, είτε έργα. Είναι χρήματα τα οποία είναι καθορισμένο το πού θα πάνε. Είναι τα γνωστά ταμειακά διαθέσιμα τα οποία ένα μέρος έτσι κι αλλιώς εκ του νόμου οφείλουμε να έχουμε στο ταμείο για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Είχε υπάρξει μία ρύθμιση από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία τελικά δεν ευδοκίμησε και αφορούσε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων σε τραπεζικό λογαριασμό που θα έλεγχε η κυβέρνηση… . Η αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων τους οποίους ενέπλεκε ο νόμος ήταν πολύ μεγάλη. Μετά είχε δοθεί μία παράταση ότι δεν θα χρειαστεί να μεταφερθούν τώρα τα ταμειακά διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά σε μερικούς μήνες. Και μετά, ουσιαστικά δεν ανακινήθηκε ξανά το θέμα κι έμεινε ως είχε, όπου κάθε φορέας, κάθε δήμος, επιλέγει το πού θα έχει τα ταμειακά του διαθέσιμα. Σε ποια, δηλαδή, τραπεζικά ιδρύματα. Η καινούργια κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο, άρα μένουμε σε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *