Αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικές ζώνες και καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πρώτη προτεραιότητα στην Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά στη Θάσο ενώ από την πλευρά του Δήμου Θάσου, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ξεκίνησε η διαδικασία για την επόμενη ημέρα σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αντιπυρικές ζώνες.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «δεν συγκρίνεται η μέρα (σ.σ. χθες) με τις προηγούμενες, όμως αυτό που ζητώ από όλους που εμπλέκονται στο έργο αυτό, είναι να μη χαλαρώσουμε πουθενά. Η χαλάρωση είναι πιο επικίνδυνη και από μια μεγάλη φωτιά».

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

Αναφορικά με τις αντιπυρικές ζώνες και τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας κ. Καμένου ότι θα γίνει και με τη βοήθεια του Στρατού το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «όταν βρεθήκαμε να δούμε πώς θα κάνουμε το αεροδρόμιο στον Πρίνο το Καλοκαίρι   με τα μηχανήματα του Στρατού και τα λεφτά του δήμου, εκεί είπαμε τελειώνοντας ότι κρατούμε τα μηχανήματα και προχωρούμε σε αντιπυρικές ζώνες. Όμως είναι γνωστό και κοινό μυστικό ότι τα μηχανήματα του Στρατού βρέθηκαν στην κατασκευή των Hot Spot. Έτσι λοιπόν δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία τότε. Κάτι που είχε γίνει σε προηγούμενο χρόνο που κάναμε ένα κομό πάνω στην κορυφογραμμή του Ραχωνίου, ο οποίος αποδεικνύεται τώρα προληπτικά ότι είναι στρατηγικά πολύ σωστά σχεδιασμένος. Αυτό λοιπόν τώρα που ζήτησα από τον κ. πρωθυπουργό στην επίσκεψή του είναι άμεσα και ήδη καταφθάνουν, από ότι πληροφορούμαι βρίσκονται καθ΄  οδόν, δύο μηχανήματα του Στρατού όχι για την πυρόσβεση πλέον, αλλά για να ξεκινήσουμε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, να κάνουμε άμεσα τον καθαρισμό των ρεμάτων και σε αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αφού λοιπόν ασχοληθούμε με τον καθαρισμό των ρεμάτων που είναι το υπ΄ αριθμόν ένα για να μην πνιγούν τα χωριά, θα συντηρηθούν σύμφωνα με το συμφωνητικό το οποίο υπογράφω με το Στρατό οι αγροτικοί δρόμοι, ούτως και μετά όλη αυτή η περίοδος που θα ακολουθήσει μέχρι την επόμενη αντιπυρική περίοδο, να μπουν τα μηχανήματα του Στρατού και να υλοποιήσουμε τις μελέτες που έχουμε για τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών. Θα πρέπει η Πολιτεία να καλύψει και τα έξοδα γιατί μέχρι τώρα τα κάλυπτε ο Δήμος της Θάσου».

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Αναφερθείς ο κ. Χατζηεμμανουήλ στο αίτημα προς τον πρωθυπουργό να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους, σημείωσε ότι «το θέμα του χρέους δεν αφορά τον Δήμο Θάσου, μιλούμε για τα ληξιπρόθεσμα. Δεν είναι ανθρωπιστική βοήθεια του κράτους, είναι οφειλές του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίες δεν έχουν αποδοθεί εδώ και πολλά χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να μην έχουμε και μνήμη χρυσόψαρου. Οπότε το απαίτησα, η Θάσος έχει κάνει όλες τις ενέργειες να τεθεί ως προτεραιότητα και βέβαια ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής το υιοθέτησε αυτό ότι μπορεί να υλοποιηθεί, η πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών κατά προτεραιότητα στο Δήμο Θάσου, δηλαδή να μπει πρώτος στη λίστα αυτή των δήμων. Είναι το ελάχιστο, έτσι κι αλλιώς τα χρήματα αυτά θα δοθούν. Να δοθούν κατά προτεραιότητα εδώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.