Αντίθετος ο νέος δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, με τις εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Καβάλας που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους επαγγελματίες καθώς γίνονται μεσούσης του καλοκαιριού. Ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι ήταν αντίθετος με τον όλο σχεδιασμό του έργου αλλά και τον χρόνο εκτέλεσής του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μία παρέμβαση που είχε σχεδιάσει και δημοπρατήσει η προηγούμενη διοίκηση. Είναι παρεμβάσεις που σπάζουν τα ημικυκλικά της πλατείας, περιορίζουν το σιντριβάνι και το κάνουν πράσινο και θα μείνει μόνο ένα κομμάτι. Δεν ήμουν σύμφωνος με αυτήν την ανάπλαση που γίνεται, είχε όμως δημοπρατηθεί και συμβασιοποίησαν το έργο και συνεπώς έπρεπε να ξεκινήσει. Η δική μου πρόταση ήταν να περιμένουμε. Δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσουν τώρα, διότι όντως μεσούσης του καλοκαιριού το να αναστατώσουμε όλη την περιοχή είναι λίγο άκυρο. Όμως το έργο ξεκίνησε και θα δούμε τι θα γίνει. Ο φωτισμός πρέπει να γίνει καλύτερος διότι δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν το φωτισμό της πλατείας και θέλει δουλειά».

Για το χρόνο που θα διαρκέσουν οι εργασίες είπε ότι «δεν θυμάμαι το χρονοδιάγραμμα αλλά η παρέμβαση γύρω στους 2-3 μήνες σίγουρα θα κάνει. Ο εργολάβος δουλεύει σταδιακά. Δεν θα το ξηλώσει όλο, θα ξηλώνει κομμάτι- κομμάτι». Για το αν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις από την πλευρά του όταν θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου είπε ότι «τουλάχιστον για τον φωτισμό σίγουρα θα έχουμε παρέμβαση».

ΟΛΚ

Για τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, κ. Χρήστο Ηλιάδη, είπε ότι «συναντηθήκαμε, με ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του ΟΛΚ, για τα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό αλλά και την πόλη. Ήταν μια φιλική συζήτηση και θα επαναληφθεί φυσικά σε πιο επίσημο επίπεδο. Το σημαντικό είναι ότι με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Αυτό μπορώ να πω προς το παρόν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν αναλάβω τη διοίκηση».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κλείνοντας είπε ότι «η ενημέρωση συνεχίζεται σε διάφορα θέματα. Την Τετάρτη πήγα στο ΧΥΤΑ να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Και πρέπει να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια. Η καθαριότητα είναι πολύ βασικό κομμάτι, έχει μείνει πίσω και παρακαλώ τους συνδημότες μας, μέχρι να μπούμε σε μία κανονική ροή με τα απορρίμματα, να μην βγάζουν έξω τα ογκώδη ή όταν τα βγάζουν, τουλάχιστον, να ειδοποιούν την υπηρεσία που τα περισυλλέγει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *