Αντίθετος με τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος

Για αλλοίωση του τρόπου των εκλογών κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ξανθόπουλος αναφορικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές στον Κλεισθένη, δηλαδή την τελευταία διοικητική μεταρρύθμιση που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα η σημερινή θα επιχειρήσει να την αλλάξει με νομοσχέδιο. .

Όπως τόνισε «Πράγματι μιλάμε για μια αλλοίωση στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γιατί οι εκλογές του Μαΐου και η προσέλευση των δημοτικών παρατάξεων στην διαδικασία έγινε με ένα εκλογικό σύστημα αυτό  του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και της απλής αναλογικής.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο αναπτύχθηκε μια επιχειρηματολογία σε σχέση με εκείνο το σύννομο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και αναφορικά πάντα με το θέμα της συνεργασίας των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενώ έτσι έγιναν οι εκλογές, έρχεται η κυβέρνηση πάρα πολύ βιαστικά, στο πόδι ουσιαστικά και μεταφέρει αρμοδιότητες και εξουσίες στον Δήμαρχο και αλλοιώνει το νόημα των εκλογών και τον εκλογικό νόμο με τον οποίο έγιναν αυτές οι εκλογές.  Διότι αν τελικά ο Δήμαρχος είναι αυτός που θα έχει την απόλυτη εξουσία τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης το δημοτικό συμβούλιο και ο δημοτικός σύμβουλος.

Αν είναι να λειτουργούμε ωσάν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΚΗ τι νόημα έχει το Δ.Σ. Νομίζω ότι οι αλλαγές γίνονται στο πόδι και δεν είμαστε προς την σωστή κατεύθυνση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *