Αντίθετος και ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας στο άνοιγμα μόνο των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη

 

Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις στη χώρα μας όπως το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα ανοίξουν από Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα που πουλάνε χριστουγεννιάτικα προϊόντα και θα επιτραπεί στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε κι αυτά. Ως Εμπορικοί Σύλλογοι είμαστε αντίθετοι  με την απόφαση αυτή, όχι για το άνοιγμα αυτών των καταστημάτων, αλλά ζητώντας να ανοίξουν παράλληλα και όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο είδος στη διάρκεια των εορτών. Δεκάδες καταστήματα στο κέντρο της Καβάλας έχουν ψωνίζει ήδη εμπορεύματα και έχουν στολίσει τις βιτρίνες τους ποντάροντας σ’ αυτήν την περίοδο. Πάνω από 80% των προϊόντων τους είναι χριστουγεννιάτικα και περιμένουν αυτές τις μέρες. Αν ανοίξουν μόνο τα εποχικά και μπουν χριστουγεννιάτικα στα σούπερ μάρκετ, δημιουργείται πάλι αθέμιτος ανταγωνισμός, μένουν εκτός χιλιάδες επιχειρήσεις με προϊόντα που στη συνέχεια δεν θα μπορούν να πουληθούν. Το ίδιο είχε συμβεί και το Πάσχα, όταν τα καταστήματα έβαλαν το εμπόρευμα στις αποθήκες τους περιμένοντας την επόμενη χρονιά. Αυτά τα εμπορεύματα στοιχίζουν, έχουν πληρωθεί με μετρητά, έχουν κοπεί επιταγές και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις».

ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Πρόσθεσε ότι «από τις 11 Μαΐου που ξεκίνησε το λιανικό εμπόριο τηρούμε όλα τα μέτρα που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι το λιανεμπόριο είναι ο κλάδος που επιβαρύνει λιγότερη στη μετάδοση του ιού. Είμαστε διατεθειμένοι να προσθέσουμε όλα τα μέτρα που θα θελήσουν να πάρουν οι ειδικοί ώστε να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει μία επιβάρυνση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, κι αυτό είναι που τρομάζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς και δεν παίρνουν την απόφαση για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Όμως, δεν μπορούμε να έχουνε χαλαρούς ρυθμούς στην καθημερινότητα και να την πληρώνει μόνο το λιανεμπόριο. Θα μπορούσε να υπάρχει άλλου είδους απαγόρευση, ενώ τώρα με αλλεπάλληλα SMS ο καθένας μπορεί να είναι εκτός σπιτιού. Αυτό είναι το μόνο που δεν συνδράμει στη μη διάδοση της πανδημίας. Καλό ήταν να παίρναμε πιο αυστηρά μέτρα και να συνδράμουμε όλοι το ίδιο για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το συντομότερο δυνατό. Το Σάββατο είδαμε να είναι έξω όλη η Καβάλα στις πλατείες και στα πάρκα και καλά έκαναν αφού τους δίνεται η δυνατότητα- αλλά αυτό δεν βοηθάει στο να ανοίξει το λιανεμπόριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast