Αντίδραση από πλευράς Εργατικού Κέντρου για την τοποθέτηση κάδων μπροστά στο πεζοδρόμιο του κτηρίου του

Την αντίδραση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Καβάλας να τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων στο πεζοδρόμιο του κτιρίου. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ κ. Κώστας Ποδάρας αναρωτήθηκε με ποια λογική γίνεται αυτή η ενέργεια.

Ο κ. Ποδάρας δήλωσε ότι «ενημερώθηκα τηλεφωνικά το πρωί (σ.σ. χθες) ότι συνεργείο τεχνικής υπηρεσίας του δήμου ήρθε να σκάψει τα πεζοδρόμια μπροστά στο Εργατικό Κέντρο για να βάλει κάδους καθαριότητας. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση, είναι ότι αν σκάψουν μέσα το πεζοδρόμιο δεν θα μπορέσει να περάσει καροτσάκι, ούτε πεζοί. Μένει ένας πολύ μικρός χώρος. Δεύτερον, υπάρχει απέναντι δημόσιος χώρος στο παρκάκι που μπορούν να το κάνουν αυτό το πράγμα. Τρίτον, οι κάδοι συνήθως μπαίνουν σε γωνίες και όχι σε κεντρικό δρόμο. Και λεωφορείο περνάει από ‘δω και υπάρχει κίνδυνος και για τους πεζούς και για τα οχήματα.

Τηλεφώνησα στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας  κ. Τσουρουκίδη αμέσως και του είπα ότι εδώ αν σκάψετε δεν θα μπορεί να περνάει καροτσάκι, θα σας κάνουν μηνύσεις οι μαμάδες. Κι απαντάει «ας μας κάνουν μηνύσεις». Ακούστε απάντηση… Του λέω ότι υπάρχει εδώ ένα θέμα και δεν σκάψει κανείς. Με ρωτάει ποιος το λέει; Του απαντάω ο Κώστας Ποδάρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου».

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Έρχεται εδώ ο κ. Τσουρουκίδης και του λέω ότι εδώ κατ’ αρχήν μένει ένα στενό μέρος που δεν περνάει ούτε καροτσάκι. Θα σας κάνω μηνύσεις. Δεύτερον, περνάει λεωφορείο. Αν οι κάδοι ξεχειλίσουν ή βγουν προς τα έξω ή μαζευτούν σκουπίδια, πώς θα περάσει το λεωφορείο. Τρίτον, για λόγους καλαισθησίας, στον κεντρικό δρόμο θα βάλεις κάδους; Μού είπε ότι θα πάρει αυτούς που βρίσκονται απέναντι. Άλλωστε έχει δύο βυθιζόμενους απέναντι από το παρκάκι, θα τους καταργήσετε αυτούς; Μου απάντησε αρνητικά. Και τον ρωτάω, τόσους κάδους γύρω- γύρω τι θα τους κάνετε; Κι απαντάει ότι το ζήτησαν κάποιοι παππούδες για να περνάνε να πετάνε τα σκουπίδια. «Σοβαρά μιλάς τώρα;» του λέω. Δέκα παππούδες είπαν αυτό το πράγμα κι εσύ πας και το κάνεις; Μπορείς να κάνεις μια μικρή διαβούλευση του χώρου ή του κέντρου που υπάρχει; Τελικά πήρα και τον νέο δήμαρχο κ. Μουριάδη και με την παρέμβασή του ευτυχώς αποσοβήθηκε και δεν θα βάλουν τελικά τους κάδους. Θα τους βάλουν κάπου αλλού.

Υπάρχουν γύρω- γύρω 10 κάδοι. Ποιοι εξυπηρετούνται από τους 10 κάδους ενώ υπάρχουν και δύο βυθιζόμενοι, ήθελαν να βάλουν κι άλλους. Μου είπε μάλιστα ο κ. Τσουρουκίδης  ότι στο παρκάκι απέναντι από το Εργατικό Κέντρο παίζουν παιδάκια. Ποια παιδάκια; Μόνο κάποιοι ενήλικες κάθονται εκεί καθημερινά και πίνουν μπύρες εδώ και 10 χρόνια. Ποια παιδάκια παίζουν; Μέσα στην ακαθαρσία; Και γελούσε…

Τελικά με την παρέμβασή μας και την παρέμβαση του κ. Μουριάδη που τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα μπουν οι κάδοι. Θα πάνε κάπου αλλού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *