Ανοιχτός σε συνεργασίες είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος

Ανοιχτός σε συνεργασίες εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Ξανθόπουλος.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «Η επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών θέλει ανασυγκρότηση, επεξεργασία των αποτελεσμάτων και ανίχνευση των λαθών που κάναμε και είναι αρκετά αυτά που κάναμε στο 1.5 μήνα πριν τις εκλογές και προετοιμασία για την επόμενη ημέρα, μια και από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε ό,τι α φορά την θητεία μας, το έργο σε όλα τα πρόσωπα του Δήμου Καβάλας  και στο πως θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του Δήμου Καβάλας.

Εδώ είμαστε εμείς λοιπόν, επεξεργαζόμαστε τα πάντα και προχωράμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη μια και το 2023 θα είμαστε και πάλι παρόντες στις εκλογές με άλλα χαρακτηριστικά βέβαια τότε ενώ θα προσφέρουμε από τον ρόλο που μας έχουν δώσει οι καβαλιώτες και ο ρόλος αυτός είναι ο ρόλος μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης».

ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ

Πρόσθεσε δε πως «Επειδή παρακολουθώ τον Τύπο όλο το διάστημα με την Ενισχυμένη Αναλογική οι μεν αντιπολιτευόμενοι υπερθεμάτιζαν για την Απλή Αναλογική οι δε συμπολιτευόμενοι που είχαν την ευκαιρία να κυβερνούν υπερασπίζονταν το συγκεκριμένο σύστημα

Η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους προχώρησε σε μια αλλαγή και πήγαμε με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Από εκεί και πέρα παρακολουθώ τους πολιτικούς αναλυτές οι οποίοι ψάχνουν να δουν αν ο Ξανθόπουλος συνεργασθεί ή όχι. Υπάρχει μια υποκρισία που δεν μπορώ να δεχθώ. Ο νέος δήμαρχος  κ. Μουριάδης εξέλεξε 9 δημοτικούς συμβούλους. Ή θα βρει συνεργασίες για να πάει στα 4 στελέχη και να πλαισιώσει τις θέσεις Αντιδημαρχών και Προέδρων στο σύνολο τους – 13 στον αριθμό – ή θα τα κλείσει τα μαγαζιά.

Θα κάνει συγχωνεύσεις σχολικών επιτροπών ας πούμε ή η Υπηρεσία  Καθαριότητας  θα είναι μαζί Καθαριότητα και Τεχνική Υπηρεσία.  Είναι μονόδρομος για τον κ.  Μουριάδη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

ΝΕΟ Δ.Σ.

Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο  με 41 έδρες λοιπόν και σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο κάποιοι ακόμη και τώρα παζαρεύουν τον μισθό. «Για τα 600 ευρώ μεικτά που έπαιρνα εγώ για μια θέση ευθύνης στην ΔΕΥΑΚ ως πρόεδρος, με έργα ουσίας, με έργα ΕΣΠΑ, με εργαζόμενους, με πολλά πολλά…. Αυτό είναι το αντικείμενο άραγε του παζαρέματος;;

Οι ανάγκες των πολιτών που είναι; Πάνε στην πολιτική φαρέτρα αυτών που διαχειρίζονταν με ένα στυλό τα θέματα της επικαιρότητας; Αντί να συζητάμε,  σηκώνουμε τα μανίκια και βλέπουμε τα σοβαρά. Η περιοχή μας υπολείπεται σε πολλά, δεν έχει την απορροφητικότητα κονδυλίων που θα έπρεπε και το αποτέλεσμα θα είναι να φύγουν πίσω τα χρήματα και να περιμένουμε το 2021 για να ζητήσουμε και πάλι κονδύλια για έργα ουσίας; Γιατί εμείς μιλάμε για συζητήσεις Τσανάκα, Μουριάδη, Βογιατζή, Παππά και Ξανθόπουλου;»

Ο ίδιος εκτιμά ότι επειδή κάποιοι βλέπουν να αλλάζει η κυβέρνηση «εμείς απλά ερίζουμε και ο κόσμος μας έχει γυρίσει την πλάτη. Κανείς δεν βλέπει όμως το μεγάλο ποσοστό της αποχής από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Για εμένα το μεγάλο αποτέλεσμα της αποχής είναι το σημαντικό. Τουλάχιστον για εμένα σημαντικό αλλά και μονόδρομος είναι η συνεργασία.

Ρεαλιστική και ουσιαστική λύση εμείς θα την υποστηρίξουμε και όλα αυτά για όφελος των πολιτών. Είμαστε μια τουριστική πόλη και σε πανελλαδικό επίπεδο μας έδωσαν μια ταξιδιωτική οδηγία και κανείς δεν κάνει κάτι.

Υπάρχουν κρούσματα από ιό του Νείλου  και εμείς δεν κάναμε τίποτε. Υπάρχει μια στρέβλωση και  οι εμείς απλά εθελοτυφλούμε ενώ ο λαός παρακολουθεί χωρίς να τολμά να αρθρώσει λέξη και να πει μέχρι εδω και μη παρέκει»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *