Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Καρβάλη.

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης καθηγητής κ. Δημήτρης Πογαρίδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το Φεστιβάλ μία πανελλαδική οργάνωση που στόχο έχουν να γίνει παγκόσμια.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πογαρίδης τόνισε πως «ο στόχος μας είναι να γίνει θεσμός πανευρωπαϊκός και παγκόσμιος, το μέλλον είναι ανοιχτό. Το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής είναι μια δράση που διοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής, από την Περιφέρεια ΑΜΘ, από το Επιμελητήριο Καβάλας και από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Αυτό είναι το 7ο Φεστιβάλ. Να πω λίγα λόγια για το 6ο και να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι μας για το 7ο. Το 6ο είχε μια απόλυτη επιτυχία, υπό την έννοια του ότι όλοι οι στόχοι είχαν υπερκαλυφθεί. Είχαμε 4.000 – 5.000 μαθητές από 55 σχολεία της Μακεδονίας και άλλους15.000 επισκέπτες, δηλαδή 20.000 συνολικά επισκέπτες. Αυτός ήταν ένας στόχος απόλυτα ικανοποιητικός. Εκτιμούμε ότι φέτος θα είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα όσον αφορά την ποσότητα. Βεβαίως ποιοτικά εκτιμούμε ότι θα είμαστε καλύτερα. Εννοώ οι εργασίες που θα εκθέσουμε θα έχουν καλύτερη ποιότητα από αυτές που είχαμε πέρσι και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί κάθε χρόνο η ποιότητα των εργασιών γίνεται πολύ καλύτερη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναφερθείς ο κ. Πογαρίδης στο πρόγραμμα σημείωσε πως «το Φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή, τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 η ώρα μαζί με την Kavala Expo. Το Σάββατο το πρωί θα γίνουν δυο παράλληλες εκδηλώσεις με τον τίτλο Γονέας και Παιδί, στη μία την περίπτωση μια κυρία που έρχεται από την Αθήνα και θα παρουσιάσει ένα θεατρικό παιχνίδι των παιδιών μαζί με τους γονείς τους και μέσα από αυτό θα προσπαθήσει να περάσει έννοιες πληροφορικής στα παιδιά χωρίς τη χρήση του υπολογιστή. Αυτό το παιχνίδι θα επαναληφθεί δύο φορές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στη σελίδα του Φεστιβάλ και να κάνουν δήλωση, για να μπορέσουμε να κατανείμουμε τα παιδιά και τους γονείς στις δύο εκδηλώσεις. Το ίδιο πρωινό από τις 10 μέχρι τη 1 θα γίνει μια άλλη εκδήλωση με τον τίτλο Γονέας Παιδί – Εκπαιδευτική Ρομποτική. Εκεί θα δείξουμε τον τρόπο που οι γονείς συνεργάζονται με τα παιδάκιά τους να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομποτάκι χρησιμοποιώντας τα τουβλάκια των λέγκο».

ΗΜΕΡΙΔΑ

Συμπλήρωσε δε πως «την Κυριακή έχουμε μια ημερίδα η οποία είναι κάτω από τον τίτλο Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Τομέα με τη Χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ενσωμάτωση της Καινοτομίας. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι οι εφαρμογές της πληροφορικής είναι άπειρες. Δηλαδή εφαρμογές πληροφορικής μπορούμε να δούμε παντού, ακόμα και στον πρωτογενή τομέα. Δένουμε δηλαδή τον αγροτικό τομέα με τις νέες τεχνολογίες. Για αυτήν την ημερίδα έχουμε φέρει εξαίρετους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και θα είναι πολύ καλή, όλοι οι αγρότες πρέπει να έρθουν να την παρακολουθήσουν, οι πληροφορίες που θα πάρουν είναι πολύ σημαντικές για την επαγγελματική τους πορεία.

Στη συνέχεια, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα πρωινά θα δεχτούμε μαθητές από τα σχολεία. Οι μαθητές έρχονται σε γκρουπ των 400 ατόμων, μπαίνουν στο αμφιθέατρο, κάνουμε κάποιες ομιλίες για το τι ακριβώς είναι η πληροφορική και μετά από μία ώρα στο Αμφιθέατρο τους περνάμε στον Εκθεσιακό χώρο όπου τους δείχνουμε τα περίπου 30 εκθέματα των φοιτητών της χώρας. Κι όχι μόνο, φέτος έχουμε εκθέματα και από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας, από το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, από το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας, αλλά και από Δημοτικό Σχολείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ το επόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένη μια επιστημονική ημερίδα. Μετά θα γίνει απολογισμός, απονομή βραβείων και επαίνων και το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα λαϊκό παραδοσιακό σχήμα από το Ωδείο Νεάπολις, που θα παρουσιάσει μουσική ελληνικού κινηματογράφου.

** Τα ανωτέρω ανέφερε χθες σε συνέντευξη τύπου ο κ. Πογαρίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση