«Ανοίγει η αγορά, αλλάζουν τα δεδομένα μετά την αλλαγή της ΚΥΑ για το δακτύλιο» δηλώνει η Αντιδήμαρχος Μαρία  Φραντζεσκάκη

Άλλαξε εντελώς η διαδικασία αδειοδότησης για τα ιχθυοπωλεία στην Καβάλα και ουσιαστικά καταργείται ο δακτύλιος για τα ιχθυοπωλεία στην Δημοτική Αγορά, όπως το επιβεβαιώνει η Αντιδήμαρχος κ. Φραντζεσκάκη.

Σύμφωνα με την ίδια «Βγήκε μια καινούρια ΚΥΑ του 2017 η οποία ορίζει πλέον το πώς θα γίνονται οι ενάρξεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μέχρι τότε ερχόταν ο ενδιαφερόμενος στις υπηρεσίες του Δήμου μας και ακολουθούσε μια διαδικασία για να πάρει την άδεια του.

Με τη νέα ΚΥΑ όλα αλλάζουν και πρώτα δίδεται η χρήση γης με πιστοποίηση από την Πολεοδομία. Σε εμάς έρχεται μια γνωμάτευση. Και πάει ο μηχανικός μαζί με τον ενδιαφερόμενο, παρουσιάζει στους αρμοδίους τον κανονισμό της οικοδομής ότι μπορεί και θέλει να φιλοξενηθεί εκεί μια μονάδα, ένας επαγγελματικός χώρος ώστε να μπορεί τελικά να εγκατασταθεί εκεί ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με αφορμή λοιπόν την εν λόγω εξέλιξη, έρχεται στην επιφάνεια ένα άλλο θέμα, αυτό των καταστημάτων ιχθυηρών. Διότι ο δακτύλιος που ίσχυε εκεί δεν άφηνε περιθώρια για νέα μαγαζιά.

Τώρα μια και η άδεια δεν θα δίδεται από εμάς, παρά θα δίδεται μόνο μια γνωστοποίηση, ο δακτύλιος απλά καταργείται. Αυτό είναι και καλό και κακό αφού ο καθείς θα μπορεί να ανοίγει κατάστημα όπου μπορεί. Θα παίρνει την πιστοποίηση, τη βεβαίωση ο ενδιαφερόμενος, θα ανοίγει το κατάστημα του και μετά θα πηγαίνει ο ελεγκτικός μηχανισμός για να διαπιστώσει ότι όλα είναι ως έχουν δηλωθεί».

ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Σε περίπτωση όμως που αποκαλυφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά τότε θα έρχεται ο Δήμος Καβάλας  να αναλάβει την επιβολή προστίμων. «Η όλη διαδικασία μας λύνει τα χέρια. Γιατί με τη Δημοτική Αγορά του αείμνηστου δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη, έπρεπε να μπουν μέσα οι ψαράδες και αυτό πλέον έχει παρέλθει. Ο καθείς πια μπορεί να ανοίξει ένα μαγαζί όπου μπορεί. Δεν μπορούμε όμως να προστατέψουμε την Ομόνοια ή τους πεζοδρόμους. Εμείς ως Δήμος Καβάλας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλά τώρα αλλάζει ένα παρωχημένο μέτρο. Προστατεύαμε βέβαια τη Δημοτική Αγορά μια και αν κλείσουν τα ψαράδικα θα χάσουμε έσοδα. Δεν γίνεται όμως να περιορίσεις τον ψαρά να μην ανοίξει κατάστημα στον Βύρωνα ή αλλού. Μιλάμε για απελευθέρωση των επαγγελμάτων και  έτσι πορευόμαστε και εμείς» κατέληξε η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση