Αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, μεγάλη ζημία για την Θάσο

Η Thomas Cook και η χρεοκοπία της έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο και της χώρας μας καθώς υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες με ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία. Τα χρέη της εταιρείας έχουν ήδη συμπαρασύρει οικονομικά πολλές τουριστικές εταιρίες στην χώρα μας και τις επόμενες ημέρες θα φανεί και η ζημιά στην Καβάλα. Οικονομικά έχει πληγεί κυρίως η Θάσος καθώς πάρα πολλοί Βρετανοί τουρίστες ακόμη και αυτή την περίοδο κάνουν τις διακοπές τους στο νησί και σε εκκρεμότητα είναι η επιστροφή τους στην χώρα τους λόγω του ότι ταξίδευσαν στην Θάσο αεροπορικώς με την Thomas Cook. Η εταιρεία φέρεται να οφείλει σημαντικά ποσά σε ξενοδοχεία του νησιού, το τοπίο είναι θολό ακόμη….

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Εύλογα λοιπόν πολλοί ξενοδόχοι της Θάσου ανησυχούν για την επόμενη μέρα καθώς έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την εταιρεία ενώ και οι Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στο νησί δεν γνωρίζουν πως θα επιστρέψουν στην  χώρα τους…. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης στις σύντομες δηλώσεις του τόνισε πως «η ζημιά για τα ξενοδοχεία είναι μεγάλη καθώς τα πακέτα διακοπών, ακόμη και για τις περιπτώσεις τουριστών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, δεν έχουν εξοφληθεί. Αν αναλογιστούμε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν και από τα πακέτα που είναι κλεισμένα, αλλά δεν θα υλοποιηθούν μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας, το πρόβλημα διογκώνεται». Παράλληλα  σημείωσε πως εκτιμάται πως στο νησί παραμένουν «εγκλωβισμένοι» περίπου 100 Άγγλοι που ταξίδεψαν με τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία, ενώ χαρακτήρισε την κατάρρευση της Thomas Cook ως Brexit για τον τουρισμό.

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι Κινέζοι μπήκαν στην επιχείρηση της  Thomas Cook αλλά τα χρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά. Τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρουμε ακόμη, θα τις μάθουμε εν καιρώ. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι συμβαίνει».

Για τη συνολική εικόνα της τουριστικής σεζόν στη Θάσο είπε ότι «έχει θετικό πρόσημο και κυρίως το αν είμαστε ικανοποιημένοι εξαρτάται από το τι περιμένουμε πάντοτε. Περιμέναμε μία μείωση κι έχουμε μία μικρή αύξηση και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Ελπίζω αυτό να μεταφράζεται και σε αύξηση εισοδημάτων, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Πιστεύω ότι ένα 3-5% είναι το ποσοστό της αύξησης. Το νησί είναι ακόμη γεμάτο, αρκετά γεμάτο για την εποχή αυτή. Πιστεύω ότι θα έχουμε αυτόν τον κόσμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Μετά θα αρχίσουν να αποχωρούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *