«Αναμένουμε μια κάποια λύση για την Αγία Μαρίνα» δηλώνει η Μαρίνα Φιλιππίδου

Πολύ δύσκολη οικονομική παραμένει η κατάσταση στο Ίδρυμα για το Ειδικό παιδί «Αγία Μαρίνα». Η κ. Μαρίνα  Φιλιππίδου σε δηλώσεις της περιέγραψε την όλη κατάσταση.

«Είναι γεγονός πως η κατάσταση στο Ίδρυμα είναι τραγική. Τίποτε δεν άλλαξε απλά το χρονικό αυτό διάστημα έχουν δοθεί αρκετές δωρεές οπότε λειτουργεί το ίδρυμα όσο υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Αν τελειώσουν τι; Έχει δρομολογηθεί να γίνει γενική συνέλευση περί τα τέλη Οκτωβρίου και μετά θα γίνουν και οι εκλογές για να δούμε το αύρτιο.

Παράλληλα αναμένουμε από τον κ. Αλεξιάδη την τροπολογία ή την ένταξη του ιδρύματος γιατί μας το υποσχέθηκε. Μέχρι στιγμής τίποτε δεν έγινε, εμείς εξαντλούμαστε. Έχουμε και την απάντηση της κ. Φωτίου σε ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου αλλά θα μπορούσε να γίνει κάτι να ενταχθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Μάλλον δεν το θέλουνε όμως, αλλιώς θα είχαν γίνει ήδη κάποιες ενέργειες. Αλλά τίποτε δεν είδαμε. Το χρέος είναι 270 χιλιάδες ευρώ αλλά είχε ενταχθεί το ίδρυμα στις 100 δόσεις, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν την Τρίτη δόση επειδή δεν δόθηκαν τα χρήματα από το δημόσιο και έτσι χάθηκε η ρύθμιση. Άρα το ζήτημα μένει ανοικτό και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό το ίδρυμα» σημείωσε αρχικά.

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

Και πρόσθεσε πως «Δεν νοιάζονται τι θα γίνουν αυτά τα  παιδιά. Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1975 από τους γονείς για αυτά τα παιδιά. Και είναι κρίμα και άδικο να κλείνει και να ευθύνεται για αυτό το κράτος. Γιατί οι οφειλές βαρύνουν αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει Ειδάλλως αν κλείσει όλα θα τελειώσουν, ούτε τα χρέη στο ΙΚΑ θα πληρωθούν ούτε τίποτε. Και που να πάνε αυτά τα παιδιά τελικά; Άλλο ίδρυμα δε υπάρχει στην περιοχή. Όλα είναι γεμάτα, η Ελευθερούπολη δεν χωρά, το ΚΔΑΠ δεν τα παίρνει λόγω της δυσκολίας τους. Δεν είναι τα 30 παιδιά, είναι ότι δεν υπάρχει μέριμνα για το μέλλον των παιδιών αυτών.

Ελπίζω σε αυτό το μήνα κάτι να γίνει. Δεν γίνεται η πρόνοια και η φιλανθρωπία να στηρίζει αυτά τα παιδιά. Το κράτος πρέπει να μεριμνήσει και να δώσει λύσεις. Εμείς αναμένουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση