Αναζητείται επενδυτής για τη ΒΦΛ

Ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδης προχθές στη 1 το μεσημέρι είχε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο με το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΦΛ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου  κ. Μακρογιάννη. Ο τελευταίος έκανε σχετικές δηλώσεις για το περιεχόμενο των συζητήσεων που έκαναν με τον κ. Νεφελούδη για να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Λιπασμάτων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «στη συνάντηση που είχαμε στο Εργατικό Κέντρο με τον κ. Νεφελούδη και εγώ και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων των Λιπασμάτων πιέσαμε πάρα πολύ στο να βρεθεί μια άμεση λύση, καθώς τα όρια και οι αντοχές του κόσμου έχουν εξαντληθεί. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση η κυβέρνηση τι θα κάνει άμεσα. Έχουμε κουραστεί να ακούμε κάντε υπομονή και περιμένετε. Η υπομονή έχει εξαντληθεί, ο κόσμος είναι στους δρόμους εδώ και αρκετούς μήνες και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Μακρογιάννης τη λύση που προτείνει το υπουργείο ώστε να γίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε με την εταιρία «Μαρινόπουλος», σημείωσε πως «μας άφησαν με κάποιες δηλώσεις τους να καταλάβουμε ότι με τον ίδιο τρόπο που χειριστήκανε την επιχείρηση του Μαρινόπουλου με το ντιλ με τον Σκλαβενίτη, κάτι αντίστοιχο να γίνει και με τα Λιπάσματα. Δηλαδή να βρεθεί ένας νέος επενδυτής ο οποίος θα θελήσει να ασχοληθεί με το εργοστάσιο σοβαρά και μαζί με τους εργαζόμενους κρατώντας το ίδιο εργασιακό καθεστώς να προχωρήσουν μπροστά για το μέλλον της βιομηχανίας. Αυτό μας έδωσαν να καταλάβουμε, εμείς πιέσαμε να δούμε τελικά ποιος είναι αυτός ο χρονικός ορίζοντας, πόσο άμεσα η κυβέρνηση θα προχωρήσει για μια λύση. Από την πλευρά τους οι βουλευτές ήταν ξεκάθαρο ότι είναι πάνω στο πρόβλημα, ζητήσανε την υπομονή του κόσμου γιατί θα βρεθεί μια λύση κι αν δεν βρεθεί αυτή η λύση τότε να τους κατηγορήσουμε. Από κει και πέρα ήταν μια συμβολική επίσκεψη, συμβολικές επισκέψεις το Σωματείο έχει δεχτεί πάρα πολλές. Δεν χρειαζόμαστε συμβολικές επισκέψεις, αυτό που χρειαζόμαστε είναι επισκέψεις από στελέχη που θα έχουν αποτέλεσμα. Παρά ταύτα όμως οφείλουμε να πούμε ότι ένας Γενικός Γραμματέας του υπουργείου ήρθε εδώ στην Καβάλα, έδωσε μια βαρύτητα, έδωσε ένα στίγμα ότι είναι κοντά στους εργαζομένους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάνουν έναν αγώνα οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια. Το ότι κρατάνε αυτό το χαρακτήρα και δεν έχουν φτάσει σε ακρότητες δεν σημαίνει αδυναμία. Σημαίνει αξιοπρέπεια. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση