Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικίες όπως δηλώνει ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος

Την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού τονίζει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Υγείας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «Είναι μεγάλη ανάγκη ο πληθυσμός να ενημερώνεται και να κάνει τα εμβόλια του. Άλλωστε και στην τελευταία ενημερωτική μας εκδήλωση, ενώ είχαμε πολύ καλούς ομιλητές, δεν είχαμε  τόσο πολύ κόσμο!

Αν δεν ενημερωθεί ο κόσμος θα χάσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Εμείς θέλουμε ενημέρωση, θέλουμε ο κόσμος να μάθε όσα αφορούν στον εμβολιασμό.

Άλλωστε όλα όσα λέγονται για τα εμβόλια, δεν είναι λόγια που εμείς απλά λέμε. Τα λένε οι ερευνητές, οι επιστήμονες και όλοι μιλούν με ιατρικά παγκόσμια δεδομένα,

Δεν βγαίνει ο κάθε γιατρός έτσι απλά για να πει τη δική του άποψη απλά οι επιστήμονες είναι αυτοί που κάνουν τις επισημάνσεις.

Ο γιατρός συμβουλεύεται επίσημα στοιχεία, μελέτες, και το βέβαιο είναι ότι πρέπει ο καθείς να ξέρει την ιστορία και την αξία της κίνησης αυτής.

Οι εμβολιασμοί εξάλλου είναι ανάλογα με την ηλικία και ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Τα παιδιά για παράδειγμα έχουν να κάνουν τα εμβόλια τους ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο αφορά στην ηλικία τους.

Οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ανά 10ετία το αντιτετανικό εμβόλιο. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίππης στις αρχές του χειμώνα, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

Επίσης κάποια άτομα και δη όλοι άνω των 65 καλό θα είναι να κάνουν το εμβόλιο κατά του πνευμονόκοκκου και κατά του έρπη ζωστήρα. Υπάρχουν αυτοί που εργάζονται στην καθαριότητα, στο δήμο, στους παιδικούς, καθαρίστριες και όλοι αυτοί πρέπει να κάνουν τα εμβόλια της ηπατίτιδας Α.

Υπάρχουν εμβόλια για όλους. Απλά επειδή πολλοί δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και θεωρούν ότι έκαναν εμβόλια όταν ήταν παιδιά και τώρα δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο, αυτοί είναι που κάνουν λάθος. Για αυτό χρειάζεται ενημέρωση από επίσημη πηγή και να πράξουν σωστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast