Αναβλήθηκε η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Γυάλινος κόσμος»

Τελικά λόγω του κορωνοϊού η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Γυάλινος κόσμος» δεν θα παρουσιαστεί όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κ. Μποζούδης.

Όπως σημείωσε “Είναι μια εξαιρετική παράσταση που ετοιμάσθηκε τον Μάρτιο για να κάνει πρεμιέρα και δυστυχώς τότε έκλεισε το θέατρο λόγω του πρώτου κύματος  της πανδημίας . Θεωρήσαμε τώρα σκόπιμο μια και την είχαμε έτοιμη την παράσταση να ξεκινήσουμε και να αποτελέσει την κύρια παράσταση της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου.

Θέλαμε να δώσουμε το παρόν εφόσον η Καβάλα πήγαινε καλά και έδειχνε να πηγαίνει καλά σε σχέση με όλους τους άλλους νομούς και θέλαμε το θέατρο να λειτουργήσει πραγματικά καλά.

Είχαμε λοιπόν έτοιμη την παράσταση και θέλαμε να την παρουσιάσουμε και να έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να την δει. Η πληρότητα που μας έδιδαν ήταν αρχικά στο 65% και μετά πήγαμε στο 50%

Λάβαμε όλα τα υγειονομικά μέτρα στο θέατρο ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του υπουργείου και επισπεύσαμε την πρεμιέρα ενώ είχε ανακοινωθεί λίγο αργότερα ώστε να ξεκινήσει τώρα το Σάββατο πλην όμως μας πρόλαβαν οι εξελίξεις οι οποίες είναι δυσάρεστες για όλη την οικονομία και όλη την κοινωνία όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Δυστυχώς αναβάλαμε την πρεμιέρα ελπίζοντας ότι θα επιτραπεί στον επόμενο μήνα ενδεχομένως και να έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τον «Γυάλινο Κόσμο».

Δεν θέλουμε να στερηθεί ο καβαλιώτης τον πολιτισμό. Είναι πολύ σημαντικό να έχει μια πρόσβαση στον πολιτισμό, τον οποίο αγάπησε και στηρίζει τόσα χρόνια. Όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Εμείς στο ΔΗΠΕΘΕ νομίζω ότι έχουμε ένα καθήκον να το πράξουμε απλά βέβαια φροντίζοντας πρωτίστως την υγεία των ηθοποιών και των εργαζομένων στο θέατρο αλλά και πολύ περισσότερο των θεατών που θα το τιμούσαν.

Δυστυχώς τώρα παραμένουμε κλειστά και αναμένουμε τις εξελίξεις”.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στο ενδεχόμενο διαδικτυακών παραστάσεων τόνισε ότι “ Βεβαίως και υπάρχει σκέψη απλά μας προλαβαίνουν τα γεγονότα.  Εμείς και πέρσι, την προηγούμενη περίοδο δηλαδή που ήμασταν επίσης κλειστά ήδη προχωρήσαμε και σε μικρά σχήματα. Οι Θαυμάσιοι Άνθρωποι για παράδειγμα ήταν μικρά ολιγόλεπτα θεατρικά που παρουσιάσθηκαν στο YouTube στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ δηλαδή. Επίσης μέσα στο κανάλι είχαν παρουσιασθεί σε πρώτη φάση οι παραστάσεις των περασμένων ετών. Τώρα σκοπεύουμε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία με Live streaming ενδεχόμενα κάποιων ή παραστάσεων ή κάποιων άλλων δράσεων. Θα το δούμε, υπάρχει στην σκέψη μας και θα πρέπει και τεχνικά να ετοιμαστούμε. Οι εξελίξεις μας βρίσκουν η μια πάνω στην άλλη οπότε τεχνικά πρέπει να υλοποιήσουμε κάποια πράγματα και βέβαια ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει σκέψεις στο μυαλό του και λογικά θα προχωρήσουμε προς τα εκεί”.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα τόνισε ότι  “Κοιτάμε να είμαστε προσεκτικοί και για αυτό δεν κάναμε κάτι καινούριο φέτος. Έχοντας μια παράσταση που πραγματικά ήταν μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ δική μας, θέλαμε αυτή να παρουσιάσουμε, κινούμενοι πάντα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα στον ένα χρόνο της δικής μας διοίκησης με προσεκτικά βήματα. Κρατάμε νομίζω τις συνθήκες, είμαστε προσεκτικοί και ό,τι βήμα σκεφτόμαστε να υλοποιήσουμε το μετράμε για να μην ξεφεύγουμε από τους προϋπολογισμούς μας και να μην είμαστε εκτεθειμένοι.

Σαφώς θα θέλαμε να παίξει η παράσταση μας μια και αυτή ήταν δική μας ενώ σαφώς το θέατρο θα είχε και κάποια έσοδα έστω και περιορισμένα βέβαια φέτος ελέω πανδημίας. Αυτός ο περιορισμός άλλωστε δεν θα μας πείραζε καθόλου, Είμαστε ένας κοινωφελής οργανισμός και έτσι θέλουμε να λειτουργήσουμε. Θα κινηθούμε πρώτα ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής  Προστασίας. Προέχει η υγεία όλων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *