Αναβάσεις σε Πίνοβο και Αστράκα για τον Ε.Ο.Σ. Καβάλας

Συνεχίστηκαν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι ορειβατικές δραστηριότητες των μελών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας.

Την Κυριακή 9 Απριλίου, 10 ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, ακολουθώντας το προβλεπόμενο πρόγραμμα του συλλόγου, ανέβηκαν στο βουνό Πίνοβο της ορεινής Πέλλας και συγκεκριμένα στην κορυφή Βίσογκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα  Ελλάδας- Σκοπίων και υψώνεται μέχρι τα 2145 μέτρα. Η ανάβαση ξεκίνησε από το χωριό Αετοχώρι, αρχικά σε όμορφο δάσος οξιάς, και μετέπειτα στην αλπική ζώνη όπου και αποκαλύφθηκε στους καβαλιώτες ορειβάτες η άγρια ομορφιά του βουνού. Η τελική ανάβαση στην κορυφή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με πολλά παγωμένα σημεία, που την έκαναν ακόμα δυσκολότερη. Η συνολική πορεία διήρκησε 8,5 ώρες.

Παράλληλα μια δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από πέντε μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, το Σάββατο 8 Απριλίου, επέλεξε να αναρριχηθεί στις χιονισμένες πλαγιές της Αστράκας, στο βουνό Τύμφη της Πίνδου. Οι καβαλιώτες ορειβάτες ακολουθώντας το κεντρικό λούκι της Αστράκας, μια διαδρομή που λόγω του χιονιού και της μεγάλης κλίσης παρουσιάζει αρκετές τεχνικές δυσκολίες, ανέβηκε μέχρι την κορυφή στα 2432 μέτρα, απ’ όπου απόλαυσε το πανόραμα των χιονισμένων κορυφών όλης της περιοχής. Την επόμενη μέρα, 9 Απριλίου, η ομάδα ολοκλήρωσε την δράση της διασχίζοντας την χαράδρα του Αώου ποταμού ακολουθώντας την via ferrata που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τον όρο, να αναφέρουμε ότι via ferrata είναι ένα «αναρριχητικό μονοπάτι», που είναι χαραγμένο πάνω στις απότομες, σχεδόν κάθετες, πλαγιές της χαράδρας, εξοπλισμένο με συρματόσχοινα, σιδερένιες σκάλες και σκαλοπάτια στα πιο εκτεθειμένα σημεία του, που διευκολύνουν και ασφαλίζουν την πρόσβαση, με τη χρήση όμως πάντα ειδικού εξοπλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση