Ανέκαθεν ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ήταν με το μέρος των συνταξιούχων και κατά των περικοπών συντάξεων όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Γραμμένος

 Όπως ήταν προγραμματισμένο, συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας για να ακουστούν εξηγήσεις  που αφορούν τρία διαφορετικά ζητήματα , ενώ ζήτησε την συμβολή του δημοσιογραφικού κόσμου για να γίνουν γνωστά στο κοινό του Νομού .

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ Γιώργος Γραμμένος πλαισιωμένος από τους συναδέλφους του Τάσος Κοεμτζίδη, Δέσποινα  Αθανασιάδου και Χάρη Δαλκίτση  ενημέρωσαν πρώτα για το ζήτημα  των δημοσιευμάτων που ήρθαν σε γνώση τους όσον  αφορά το γεγονός με τα διεκδικούμενα από τους συνταξιούχους και τις περικοπές των συντάξεων τους και τα χρονικά διαστήματα για τα οποία δικαιώθηκαν απ το Πρωτοδικείο Καβάλας. Υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος το 2015 αμφισβήτησε το δικονομικό δικαίωμα των συνταξιούχων προκειμένου να προσφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους από το 2013. Σύμφωνα με τον κ. Γραμμένο «Αυτό δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην αλήθεια. Είναι συνάρτηση του ότι έγιναν και κάποιες δηλώσεις πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας δεν δικαιώθηκε στην θέση που είχε τον Οκτώβριο του 2015, μετά την  έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας . Ο σύλλογός μας δικαιώθηκε απόλυτα στη θέση την οποία είχε εκφράσει τον Οκτώβριο του 2915 που ‘έλεγε  ότι μετά την έκδοση δύο αποφάσεων του ΣτΕ η 2287 και 2288/ 2015 μπορούσαν οι συνταξιούχοι να προσφύγουν  και να διεκδικήσουν τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους από τον Ιούνιο του 2015 και εντεύθεν. Στην ανακοίνωση αυτό ακριβώς αναφέρουμε.  Ως πρόεδρος του  Δικηγορικού Συλλόγου είπε ο κ Γραμμένος, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι δικαιωθήκαμε πλήρως στη θέση την οποία είχε πάρει τότε, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ότι άλλο δηλώνεται , διαρρέει ή γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη.  Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ουδέποτε αμφισβήτησε  το δικονομικό δικαίωμα των συνταξιούχων να προσφύγουν και να διεκδικήσουν τις περικοπές από τον Ιούνιο του 2015 και μετά. Ότι άλλο εκείνη την εποχή λέχθηκε περί διεκδικήσεων για το χρονικό διάστημα πριν τον Ιούνιο του 2015 δεν έχει να κάνει καμία σχέση με μας και δεν ήταν θέση του Δικηγορικού Συλλόγου. Αυτή η θέση πανηγυρικά δικαιώθηκε από την προδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας»

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

Στο δεύτερο θέμα στο οποίο  αναφέρθηκε ο κ Γραμμένος και σ` αυτό ζήτησε την συμβολή των δημοσιογράφων για να  το γνωρίσει ο κόσμος ήταν η μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου Θάσου. Όπως ανέφερε «Το θέμα αυτό πρέπει να φτάσει στα αυτιά αυτών που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει για να τελειώσει αυτό το φλέγον ζήτημα  για την πόλη μας.  Είναι ένας στόχος που ήδη από την προηγούμενη διοίκηση έχει ξεκινήσει να διεκδικηθεί. Γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται το Ειρηνοδικείο Θάσου πως οι συνθήκες είναι άθλιες. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας και υπάρχουν πολλά προβλήματα στατικότητας. Η διοίκηση έχει κάνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την πρόοδο αυτού του θέματος. Έχουμε έρθει σε επαφές με τη ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έδειξαν μεγάλη κατανόηση.  Το ίδιο ευνοϊκός προς το θέμα είναι και ο κ Νίκος Παναγιωτόπουλος που είναι τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ.  Είτε αλλάξει είτε αλλάξει η κυβέρνηση προχωράμε αυτό το ζήτημα που είναι στο τελικό στάδιο. Η ΕΤΑΔ που τόσο ταλαιπώρησε τον Δήμο μας,  έχει εμπλακεί και σ αυτό το σκηνικό, διότι στο κτίριο που θέλουμε να μετακομίσουμε , την παλιά ΔΥΟ Θάσου, είναι έρημο και εγκαταλελειμμένο.  Αξίζει τον κόπο να το δημοσιοποιήσουμε γιατί είναι ένα κτίριο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ , πλήρως επιπλωμένο.  Σημειώνουμε ότι παρελήφθησαν όλα τα κονδύλια για τα μισθώματα που θα απαιτηθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα οποία ζητά η ΕΤΑΔ . Έχουμε μπλέξει όμως με την γραφειοκρατία. Έχουμε όμως την βεβαίωση του συναδέλφου μας κ Δημάρχου για να κάνουμε τη μεταστέγαση. Μένει να γίνει ένα μισθωτήριο που θα λήξει οριστικά το ζήτημα αυτό».

ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Το τρίτο θέμα αφορά το Υποθηκοφυλακείο- Κτηματολογικό Γραφείο. Σύμφωνα με τον ίδιο «Ίσως η Καβάλα σε λίγο καιρό να μην έχει μέρος να στεγάσει αυτές τις υπηρεσίες, διότι το οίκημα του Υποθηκοφυλακείου –Κτηματολογικού Γραφείου έχει αγοραστεί από ξένους επενδυτές. Επίκειται έξωση και έχουμε κάνει ενέργειες ως Δικηγορικός Σύλλογος για να βρούμε καινούργιο χώρο, όμως είναι δύσκολο. Αν γίνει έξωση δυστυχώς δεν θα μπορούν να γίνονται πράξεις  αγοραπωλησιών στον Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο. Ήδη το υπάρχον κτίριο είχε και έχει πολλά προβλήματα και από θέματα υγιεινής, λειτουργίας και υποστελέχωσης που μας δημιουργούν προβλήματα στο να τελειώσουν πράξεις μεταβιβάσεις και ότι είναι απαραίτητο για να προχωράει η συναλλακτική ζωή στην Καβάλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *