Ανέβασε ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια η φετινή Έκθεση του Επιμελητηρίου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με απόλυτη επιτυχία η Ετήσια Εμπορική Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα έχουν ανεβάσει τον πήχη σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό τους αναγκάζει να δουλέψουν περισσότερο για την επόμενη έκθεση.

Ο κ. Δέμπας είπε ότι «κατά γενική ομολογία και από τους εκθέτες και από τους επισκέπτες που πέρασαν αυτές τις μέρες, τα μηνύματα ήταν ότι η Έκθεση ανταποκρίθηκε σε πολύ υψηλό βαθμό στις προσδοκίες όλων. Και οι εκθέτες αυτό που ζητούσαν και ήθελαν ήταν να υπάρχει επισκεψιμότητα. Πιστεύω ότι με τις ενέργειες και τις δράσεις μας τονώσαμε κι εμείς αυτό το στοιχείο της επισκεψιμότητας. Χιλιάδες επισκέπτες Σαββατοκύριακο και Δευτέρα κατέκλυσαν τον εκθεσιακό χώρο και είχαν την ευκαιρία να δουν τις δεκάδες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, τοπικές και περιφερειακές και όχι μόνο, που ήταν στο χώρο, να έρθουν σε επαφές, να συζητήσουν στοχευμένα πράγματα. Κλείστηκαν και εμπορικές συμφωνίες. Πέρασα απ’ όλα τα περίπτερα, μίλησαν με τους εκθέτες και ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Δώσαν το μήνυμα ότι και του χρόνου θα είναι παρόντες. Είδα ανθρώπους και επιχειρηματίες που δεν ήρθαν φέτος για διάφορους λόγους, ήρθαν, εντυπωσιάστηκαν και δήλωσαν ότι του χρόνου θα θέλουν να συμμετάσχουν. Αυτά μας δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι κάτι αλλάζει, κάτι καλύτερο έρχεται. Οι επιχειρήσεις μας είναι εδώ, είναι δυνατές, δυναμικές και νομίζω ότι μας ανεβάζει τον πήχη ακόμη παραπάνω για την επόμενη Έκθεση και για τις επόμενες εκθέσεις θα έλεγα, γιατί βλέπω ότι θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις πάνω σ’ αυτό το κομμάτι».

ΚΟΣΜΟΣ

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες είπε ότι «χιλιάδες επισκέπτες ήρθαν στην Έκθεση. Κι από αυτούς τα μηνύματα είναι ότι είχαν πολλά να δουν. Δεν ήρθαν μόνο για μία επίσκεψη 15’-20’. Υπήρχαν δρώμενα, όλα παίξαν το ρόλο τους και το σαλόνι γαστρονομίας και η παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας και τα μουσικά ακούσματα, το drift, το φεστιβάλ μηχανικής πληροφορικής. Όλα έπαιξαν ενεργό ρόλο».

ΦΟΡΟΥΜ

Ο κ. Δέμπας στάθηκε επίσης στο πρώτο Επιχειρηματικό Φόρουμ λέγοντας ότι «αυτό ανέδειξε ότι πλέον η Καβάλα μπήκε στον κεντρικό χάρτη της επιχειρηματικότητας για τις βαλκανικές χώρες. Ήταν ένα φόρουμ που συμμετείχαν Επιμελητήρια, επιχειρήσεις, φορείς από την Τουρκία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και τη Ρωσία μέσω του κρατιδίου της βόρειας Οσετίας. Περίπου 80 επιχειρηματίες και φορείς μαζί με τους δικούς μας ελληνικούς φορείς, είχαμε τη δυνατότητα το Σάββατο μέσα από ζύμωση να υπογράψουμε δύο πρωτόκολλα συνεργασίας που αναδεικνύουν την Καβάλα ως το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Το ένα πρωτόκολλο λέει ότι όλοι αυτοί οι φορείς θα ξεκινήσουμε μία ζύμωση ώστε να υποβληθούν κάποιες κοινές προτάσεις των περιοχών μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να αναδεικνύει τις ανάγκες μας. Καθώς επίσης και την απόφασή μας ότι το κέντρο αυτής της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και προσπάθειας θα είναι πάντοτε η Καβάλα. Το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ μας οδήγησε σε πολύ σημαντικά αποτελέσματα και μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να έχουμε έναν μόνιμο θεσμό επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με αυτές τις περιοχές και φυσικά με μία δυνατότητα διεύρυνσης. Είναι σημαντικό ότι αναδείχθηκε η Καβάλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *