Ακόμη δεν έχουν λάβει οι 134 εργαζόμενοι της ΒΦΛ τους μισθούς τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατέθεσε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τους μισθούς των 134 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργοστασίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Πλην όμως όπως σημείωσε η όλη διαδικασία τους προσβάλλει καθώς θέλουν να πληρώνονται εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο Παρακαταθηκών, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία στην οποία πρέπει να υποβληθούμε, να υποστούμε, προκειμένου να πάρουμε τα χρήματά μας. Μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε λάβει, απλά αυτά έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν ξέρουμε πόσο χρονοβόρα είναι. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι.

Το θέμα δεν είναι η πληρωμή μας. Αυτό που μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι στην ουσία πρόκειται για προσβολή της προσωπικότητάς μας. Για δυσμενείς μεταβολές. Για το ότι παρανόμως ο μεγαλομέτοχος  κ. Λαυρεντιάδης μας θέτει στην αεργία. Δεν τιμά κανέναν να πληρώνεται και να μην εργάζεται. Εμείς θέλουμε τη δουλειά μας, θέλουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις που εργαζόμασταν πριν. Αυτό που επιτάσσουν και οι δικαστικές αποφάσεις και που ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται να εκτελέσει.  Οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους εργαζόμενους όλου του εργοστασίου. Δεν μπορεί να εμπαίζει ολόκληρη την Καβάλα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους του εργοστασίου».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Για το συνέδριο της ΓΣΕΕ είπε ότι «πραγματοποιήθηκε, εκλέχθηκε η Ομοσπονδία. Εκεί βρισκόμασταν ως παρατηρητές. Πλέον θα υπάρξει συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας που να οδηγήσει το εργατικό κίνημα σε καλύτερη κατάσταση. Είναι πάρα πολλά τα ανοιχτά μέτωπα τα οποία έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι πλέον ο ρόλος της είναι πολύ πιο βεβαρημένος μετά και από όλα τα αντι-εργατικά νομοσχέδια που έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα και είναι ένα μεγάλο στοίχημα αν θα μπορέσει να ξαναβάλει το εργατικό κίνημα σε λειτουργία. Να εμπνεύσει ξανά τους εργαζόμενους και να μπορέσει να τους οδηγήσει ξανά να αποκτήσουν τα όσα έχουν χάσει από την περίοδο της κρίσης. Έχει προκύψει νέα διοίκηση στην ΓΣΕΕ και δεν θα είναι προσωρινή. Ως πρωτοβάθμια σωματεία έχουμε την ανάγκη μιας ισχυρής ΓΣΕΕ που θα παίξει ρόλο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *