Ακυρώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση της ΔΕΥΑΚ για μείωση της εγγύησης κατά 70%

Με αίτημα 5 παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας συζητήθηκε το θέμα της εγγύησης των 30 ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων των καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι ακυρώθηκε η απόφαση για τα 30 ευρώ της εγγύησης και επιστρέφει το καθεστώς των 100 ευρώ!

Συγκεκριμένα είπε ότι «η εγγύηση μέχρι να παρθεί η απόφαση στις 12 Νοεμβρίου 2019 από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ήταν στα 100 ευρώ. Πήραμε την απόφαση να τα κάνουμε 30 ευρώ. Δηλαδή στο ποσό της εγγύησης που προβλέπεται ότι πρέπει να δίνεται από τον κανονισμό λειτουργίας, κάναμε έκπτωση 70%. Τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο οι 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην του κ. Βέρρου και του κ. Ποτόλια, έφεραν σαν θέμα αυτό. Θα έπρεπε η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο για να επικυρωθεί. Εμείς κινούμαστε πάνω στον κανονισμό που έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στις 21 Δεκεμβρίου 2017 και λέει ξεκάθαρα ότι το ύψος της εγγύησης χρήσης νερού καθορίζεται ανάλογα με το είδος και τη διάμετρο της παροχής, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Με όμοια απόφαση γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα η αναπροσαρμογή της. Δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε το 2017 ότι την απόφαση για το ύψος της εγγύησης την παίρνει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Τη Δευτέρα ζήσαμε το παράλογο οι ίδιοι που έφεραν και ψήφισαν αυτόν τον κανονισμό και εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να αποφασίζει για το ύψος της εγγύησης λένε όχι θα πρέπει να το φέρετε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο πλέον. Αυτό ζήσαμε.

Κι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εγκρίνει ουσιαστικά την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ οπότε έχουμε παγώσει εμείς τη διαδικασία. Συνεχίζουμε και παίρνουμε τα στοιχεία από τους καταναλωτές χρήστες για να γίνει επικαιροποίηση του Μητρώου, που δεν ξεκίνησε σήμερα, είναι μια διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ. Συνεχίζουμε να παίρνουμε τα στοιχεία. Θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Μπορεί να προσφύγουμε εμείς πλέον, στην Αποκεντρωμένη και να ζητήσουμε ποια από τις δύο αποφάσεις είναι νόμιμη. Και θα δούμε τι θα κάνουμε από ‘κει και πέρα.

Η εγγύηση των 30 ευρώ δεν εγκρίθηκε. Ισχύουν τα 100 ευρώ. Ενώ εμείς αποφασίσαμε τη μείωση 70% αυτήν τη στιγμή αφού δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο παραμένει στα 100 ευρώ. Ζούμε στιγμές παραλόγου αλλά τι να κάνουμε. Αυτά έχει ο Κλεισθένης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ είπε ότι «προσπαθούμε μονίμως να τα συμμαζέψουμε. Κάθε μήνα είμαστε στο «μηδέν», δεν υπάρχει αποθεματικό, δεν υπάρχουν χρήματα, ξεκινάμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών προς το ΙΚΑ, προς την Εφορία και προσπαθούμε να καλύψουμε τη μισθοδοσία και τα υπόλοιπα να αρχίσουμε να πληρώνουμε τους προμηθευτές. Πληρώνουμε αναγκαστικά ΔΕΗ και τα υπόλοιπα που δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Αν σου κόψουν το ρεύμα δεν έχεις νερό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *