ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αισιόδοξος για την έκβαση της δικαστικής τους υπόθεσης ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης

Συνολικά 75 απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων έκαναν αγωγή στη Διοίκηση της Βιομηχανίας για τις απολύσεις τους που εκδικάστηκε προχθές. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη Βιομηχανία κ. Νίκος Βογιατζίδης στις δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της δικαστικής τους υπόθεσης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε «την Τετάρτη έγινε το τρίτο δικαστήριο, αφορούσε τους τελευταίους 75 απολυμένους συναδέλφους. Ήταν πολύωρη και αυτή η διαδικασία, νομίζω ότι στο δικαστήριο έχουμε καταδείξει όλες τις πλευρές και τις παρανομίες του κ. Λαυρεντιάδη και περιμένουμε εναγωνίως να βγουν τα αποτελέσματα των αγωγών που έχουμε κάνει για να επιστρέψουμε πλέον στη δουλειά μας και να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την ταλαιπωρία και στην ανομία του κ. Λαυρεντιάδη, η οποία ταλαιπωρεί 180 οικογένειες κοντά ένα χρόνο τώρα. Η πλευρά του κ. Λαυρεντιάδη επέλεξε από την πρώτη στιγμή να σηκωθεί και να φύγει από το τραπέζι του διαλόγου, δεν ήμασταν εμείς αυτοί οι οποίοι αποχωρήσαμε. Με μονομερείς ενέργειες φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επαφή με την πλευρά της διοίκησης και όχι από δική μας υπαιτιότητα επαναλαμβάνω».

ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ

Αναφορικά με τη δικαστική διαδικασία της Τετάρτης ο κ. Βογιατζίδης επισήμανε πως «πιστεύουμε ότι η ακροαματική διαδικασία πήγε καλά, είναι δικαστήριο, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της δίκης, εκεί θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να παρέμβει και να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα κι όχι να αρκείται σε ανακοινώσεις μόνο. Μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουμε κάτι. Είναι γνωστό πλέον σε όλη την Καβάλα τι δυσκολίες περνάμε, δεν είναι ένας και δύο μήνες που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις και σε αγώνες, εδώ κλείνουμε 9 μήνες απολυμένοι και ένα χρόνο αγώνα.

Με το μένος που μας έχει διώξει ο κ. Λαυρεντιάδης, δηλαδή με τις ψευδείς μηνύσεις μην μπορώντας να βγούμε στο επίδομα ανεργίας, μην έχοντας εργασία, καταλαβαίνει κανείς ότι οι συνθήκες για τις οικογένειές μας είναι πάρα πολύ δύσκολες. Το βοήθημα των 1.000 ευρώ το πήραν μόνο 100 απολυμένοι. Δεν μιλάμε για βοήθημα πλέον, όταν έχουν περάσει τόσοι μήνες κι ακόμα δεν έχουν λάβει καν αυτό το βοήθημα οι υπόλοιποι, μιλάμε για απολύτως καμία βοήθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *