Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν

Αισιοδοξία επικρατεί στους ξενοδόχους της Θάσου για το φετινό καλοκαίρι καθώς οι κρατήσεις τουριστών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί είναι σε καλό επίπεδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη τα μηνύματα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Παρασχούδης δήλωσε ότι «σε σχέση με την περσινή χρονιά είμαστε πιο αισιόδοξοι. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν λίγο πιο σφιγμένα τα πράγματα και δεδομένης της κατάστασης και των γεγονότων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την τουριστική κίνηση είμαστε σχετικά αισιόδοξοι. Οι κρατήσεις είναι καλές κι από όλες τις χώρες στις οποίες υπάρχει παρουσία στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι μέσα στο δίμηνο Φεβρουάριος- Μάρτιος που γίνονται οι περισσότερες κρατήσεις, θα ενισχυθούν και θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα κατά το τέλος του Μαρτίου. Πάντα περιμένουμε την Έκθεση του Βερολίνου για να αποκρυσταλλώσουμε μία εικόνα για το πώς θα είναι το καλοκαίρι, αν και πέρυσι το Μάριο δεν ήμασταν πολύ αισιόδοξοι. Δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε πολύ καλά και εν τούτοις το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά για την πατρίδα μας, τουριστικά».

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ

Συνέχισε λέγοντας, αναφορικά με την Έκθεση του Βερολίνου, ότι «οι Γερμανοί τουρίστες είναι ένα δυνατό κομμάτι για την Ελλάδα. Για την περιοχή μας όχι τόσο πολύ, αν και είναι σημαντικό. Είχαμε γεγονότα όπως η πτώχευση της Thomas Cook, το Brexit, βλέπουμε να μην επηρεάζουν την αγγλική αγορά. Υπάρχουν φυσικά διάφορα σκαμπανεβάσματα στην ζήτηση αλλά η συνισταμένη είναι ότι έχουμε ζήτηση κι από την αγγλική κι από τη γερμανική αγορά, αλλά και από τις ανατολικές χώρες όπως η Πολωνία και της Βαλτικής.

Το Brexit φαίνεται ότι προς το παρόν δεν επηρεάζει γενικότερα την επιθυμία των Άγγλων να πάνε διακοπές. Επομένως δεν θα επηρεάσει και τη Θάσο».

ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Για τους Βαλκάνιους τουρίστες είπε ότι «είναι φυσικό να στηριχθούμε και φέτος σ’ αυτούς γιατί η γεωγραφική εγγύτητα είναι σημαντική. Εδώ γύρω μας ζούνε πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι θέλουν πρόσβαση στη θάλασσα και διακοπές. Είναι πολύ λογικό λοιπόν να είμαστε ένα νησί που δίνει την ευκαιρία σ’ αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν διακοπές. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Είναι ένα πλεονέκτημα της περιοχής μας, να δίνει εύκολα πρόσβαση σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Και θα πρέπει να το δουλέψουμε λίγο περισσότερο, να κάνουμε τον τόπο μας πιο ελκυστικό ώστε να τραβήξουμε περισσότερους και καλύτερους από αυτούς τους ανθρώπους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *