«Αισιοδοξώ για την θετική έκβαση της πρότασης μας» δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

Σε ένσταση προχώρησε το Επιμελητήριο Καβάλας για την απόρριψη της πρότασης δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της υπόθεσής.

Όπως ανέφερε αρχικά «Καταρχάς να ευχηθούμε καλή δύναμη στους νεοκλεγέντες, Δημάρχους και Περιφερειάρχη. Να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας. Οι προεκλογικοί αγώνες έχουν τελειώσει και πλέον φαντάζομαι ότι όλοι θα σηκώσουν τα μανίκια και πραγματικά αυτά που λέχθηκαν, που υποσχέθηκαν, αυτά θα γίνουν και πράξη. Πρέπει να πάμε στην πράξη και από καρδιάς εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και καλή συνεργασία και με το Επιμελητήριο της Καβάλας το οποίο με όλους τους φορείς, πόσο μάλλον με την Περιφέρεια και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να έχει μια άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα με αφορμή αυτή την παρατήρηση θα σταθώ στην πρόταση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, μια πρόταση του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, των δύο φορέων δηλαδή που ανέλαβαν αυτή την κίνηση.

Μετά το κόψιμο της πρότασης λοιπόν κατατέθηκε η ένσταση η οποία κατατέθηκε ήδη την προηγούμενη Τετάρτη. Βέβαια υπήρχε το προεκλογικό κλίμα αλλά η ένσταση και κατατέθηκε και η τεκμηρίωση της ένστασης, αναφορικά με το δίκαιο αίτημα μας, ήθελε την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων».

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Τεκμηριώσαμε ακόμη περισσότερο τη διαχειριστική επάρκεια της πρότασης μας. Αυτή ήταν η πρόφαση περί επάρκειας του Επιμελητηρίου δηλαδή…. Στείλαμε επιπλέον στοιχεία από αυτά που είχαμε προσκομίσει στην αρχή, επεξηγώντας ότι το ISO που διαθέτει το Επιμελητήριο έχει μέσα με σαφήνεια ότι έχει επάρκεια για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων που προέρχονται από προγράμματα  ΕΣΠΑ.

Εκτιμώ ότι τις επόμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει την ένστασή μας και θεωρώ ότι τελικά θα δικαιωθούμε και θα υπάρξει θετική έκβαση σε αυτή μας την πράξη.

Άρα εκτιμώ ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες σωστά και τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι το άδικο που έχει γίνει αφού εγώ θα συνεχίσω να το τονίζω αυτό, και μάλιστα μας προξένησε ιδιαίτερη έκπληξη πως μας έκοψαν όταν το Επιμελητήριο Καβάλας, χρόνια τώρα διαθέτει διαχειριστική επάρκεια. Το Επιμελητήριο Καβάλας είναι από τα λίγα Επιμελητήρια της χώρας που διαθέτουν ISO 2009.  Και αυτό το γεγονός μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε με φορείς και μάλιστα απευθείας με τις Βρυξέλλες αφού διαθέτουμε ευρωπαϊκό κέντρο πληροφοριών. Είμαστε η μοναδική αντένα στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη  άρα δεν είναι δυνατό να μην έχει διαχειριστική επάρκεια το Επιμελητήριο και θα μπορούσαν οι υπάλληλοι και τα στελέχη του υπουργείου αν κάτι δεν καταλάβαιναν να μας ζητήσουν διευκρινίσεις. Εκεί θα είχε λήξει το θέμα».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ

Μάλιστα ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η πρόταση  της Καβάλας έχει βαθμολογηθεί και έχει και υψηλή βαθμολόγια, αφού είναι εκλέξιμη και απλώς τρέχει η διαδικασία ένστασης!

«Ουσιαστικά μιλάμε για το υπουργείο ευρωπαϊκών πόρων και από εκεί ξεκινάει το παν απλά τρέχει η δράση με το Υπουργείο Εσωτερικών. Αλλά οι περισσότεροι πόροι είναι από το υπουργείο που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *