«Αισθάνομαι περήφανη που πάρα πολύς κόσμος στην Καβάλα ασχολείται με τον εθελοντισμό» δήλωσε η εκπρόσωπος των Γιατρών, Άννα Γιοβανιού

Μεριμνώντας για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων και ειδικά των μικρών παιδιών, σήμερα στις 9 το πρωί, οι Γιατροί του Κόσμου θα επισκεφτούν το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα, με οδοντιατρικό κλιμάκιο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οδοντιατρική ομάδα θα ενημερώσει τους μαθητές για θέματα πρόληψης και στοματικής υγιεινής ενώ θα πραγματοποιηθεί και οδοντιατρικός έλεγχος. Επιπλέον, οδοντόβουρτσες θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά του σχολείου. Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού δήλωσε πως συνεχίζουν τις δράσεις τους αδιάλειπτα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «άλλη μία φορά είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων –και αυτό το λέω για όσους μας κατηγορούν ότι δεν κάνουμε τίποτε για τους Έλληνες. Θα είμαστε στο Δημοτικό Σχολείο του Αμυγδαλεώνα με δύο οδοντιάτρους. Θα εξετάσουμε τα παιδιά. Θα δοθούν σημειώματα για να πάνε στους γονείς, όσα παιδιά έχουν προβλήματα με τα δοντάκια τους. Θα γίνει μία ενημέρωση από τους γιατρούς μας, για να φροντίζουν σωστά τα δοντάκια τους και πώς θα πρέπει να τα προσέχουν και θα μοιράσουμε δωρεάν οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες».

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για τη συνέχεια είπε ότι «αν τα καταφέρουμε, θα βρεθούμε την επόμενη εβδομάδα στο δήμο Νέστου για εμβολιασμούς παιδιών. Κι από ‘κει και μετά, από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου, με χορηγία του δήμου, θα έχουμε περίπτερο στην κεντρική Πλατεία Καβάλας όπου θα πουλάμε κάποια προϊόντα των Γιατρών του Κόσμου και κάποια προϊόντα τα οποία θα φτιάχνουμε μόνοι μας για να ενισχυθούμε οικονομικά και να μπορέσουμε να αγοράσουμε τα εμβόλια. Και στις 22 Δεκεμβρίου θα βρισκόμαστε στο Τουριστικό Περίπτερο μαζί με τα παιδιά της Action Team, για το δέντρο με τα γάλατα. Ζητούμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Αυτά που θα μαζευτούν θα γίνουν χορηγία στο δήμο Καβάλας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΠΟΡ

Γενικά για τον εθελοντισμό είπε ότι «είναι δύσκολο σπορ για την εποχή μας. Δεν είμαστε οι μόνοι. Υπάρχουν πάρα πολλοί σύλλογοι στην Καβάλα και είμαι πολύ περήφανη για την πόλη μου, γιατί είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δραστηριοποιείται εθελοντικά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πριν από λίγο καιρό, ο όμιλος Inner wheel διοργάνωσε τον Καφέ της Αγάπης, από τον οποίο ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί σε μας –θα μας αγοράσουν εμβόλια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την «Πνοή», τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο, το Λύκειο Ελληνίδων, το σύλλογο «Άγιος Νέστωρας». Είναι πάρα πολλοί, δεν θέλω να ξεχάσω κάποιους από αυτούς και να με συγχωρήσουν κάποιοι που δεν τους αναφέρω. Είναι πάρα πολύς ο κόσμος στην Καβάλα που ασχολείται με τον εθελοντισμό και αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη για την πόλη μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *