Αθώοι και οι 38 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου

Αθώοι κρίθηκαν και οι 38 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, τόσο της σημερινής σύνθεσης, όσο και αυτοί που θήτευσαν την τριετία 2011-2014, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, μετά από καταγγελία του πρώην δημάρχου Παγγαίου Βασιλείου Ξουλόγη.

Να σημειωθεί ότι στη θετική έκβαση της υπόθεσης συντέλεσε η αναφορά του δημάρχου Παγγαίου, κ. Φίλιππου Αναστασιάδη, κατά την ακροαματική διαδικασία, σχετικά με την οργάνωση του Δήμου σε θέματα έγκαιρης ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων για το πόθεν έσχες, με τον ορισμό αρμόδιου υπαλλήλου, κάτι που δεν ίσχυε στη θητεία της προηγούμενης Διοίκησης. Δηλώσεις σχετικές έκανε ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης Φίλιππος , αλλά και ο κ. Ξουλόγης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Αρχικά ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως «έχει γίνει μια καταγγελία από τον κ. Ξουλόγη που πιστεύω είναι αποτέλεσμα καθαρά αντιπολιτευτικού χαρακτήρα, το οποίο βέβαια είναι και ανούσιο γιατί οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Βέβαια μέσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ χωρίς να έχει νόημα. Βασικά θα έπρεπε να έχει κάνει καταγγελία μόνο για μένα. Ήμουν εντάξει, σύννομος, είχα καταθέσει εμπρόθεσμα όλες τις δηλώσεις του πόθεν έσχες στο διάστημα που έπρεπε και ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω και για αυτό φυσικά δεν μπήκε στην ουσία και ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας καθώς ούτως ή άλλως τα στοιχεία αποδείκνυαν ότι δεν είχα κάποιο κώλυμα ώστε να είμαι κατηγορούμενος. Νομίζω ότι έχει κλείσει ένα μεγάλο θέμα που είχε γίνει τόσος ντόρος χωρίς λόγο από τον κ. Ξουλόγη. Ήταν καθαρά αντιπολιτευτικού χαρακτήρα κίνηση, νομίζω ότι θέλησε να χτυπήσει προφανώς τη συμπολίτευση και κυρίως εμένα νομίζοντας ότι δεν είχα υποβάλει τις δηλώσεις του πόθεν έσχες και κοντά σε εμένα πήρε η μπάλα και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που υπηρέτησαν κάποιοι από το 2011 μέχρι το 2014 και κάποιοι της σημερινής διοίκησης αλλά και στελέχη του κ. Ξουλόγη» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΟΥΛΟΓΗ

Με τη σειρά του ο κ. Ξουλόγης σημείωσε πως «η αντιπολίτευση του Δήμου Παγγαίου τρία χρόνια με είχε καταγγείλει γιατί είχα καθυστερήσει το 2010 να υποβάλω το πόθεν έσχες και το ανάλογο δικαστήριο για μένα έγινε τον Ιούλιο του 2014 και αθωώθηκα. Ζητούσα από τη νυν διοίκηση, τη χθεσινή αντιπολίτευση που με κατήγγειλε, να αναρτήσει το πόθεν έσχες στο Δήμο Παγγαίου. Υπάρχει ένα site και ο νόμος του Καλλικράτη λέει σαφώς το πόθεν έσχες πρέπει να αναρτηθεί. Η καταγγελία μου λοιπόν είχε να κάνει με την ανάρτηση και αν πραγματικά έχει υποβληθεί το πόθεν έσχες και αν έχει υποβληθεί γιατί δεν το αναρτούν. Ο εισαγγελέας, εν πάση περιπτώσει ο άνθρωπος που διενεργούσε την προανάκριση, έκρινε ότι έπρεπε να ελέγξει από το 2011 άπαντες όσους ήταν υπόχρεοι. Δεν υπήρχε δόλος, όμως σήμερα αν ανατρέξει κάποιος στο site του Δήμου Παγγαίου θα δει ότι όπως ορίζει ο νόμος του Καλλικράτη δεν υπάρχει ανάρτηση του κ. Αναστασιάδη για τα περιουσιακά του στοιχεία. Εάν συνεχίσουν να μην αναρτούν θα κάνω και άλλη καταγγελία» ξεκαθάρισε καταληκτικά ο κ. Ξουλόγης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση