Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα»

Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη απέσπασε η Διοίκησή του Ιδρύματος για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» ώστε να αποκτήσει Ασφαλιστική Ενημερότητά και στη συνέχει να λάβει πιστοποίηση ώστε να είναι σε θέση το ίδρυμα να λαμβάνει κρατική επιχορήγησή. Το μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, ξεκαθάρισε ότι  στην αντίθετη περίπτωση το Ίδρυμα θα διαλυθεί.

Συγκεκριμένα η κ. Φιλιππίδου ανέφερε πως «την προηγούμενη βδομάδα μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου έγινε μια συνάντηση, υποσχέθηκε ο κ. Αλεξιάδης να βοηθήσει το Ίδρυμα. Επειδή δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και επειδή χρωστάει στο ΙΚΑ 400 χιλιάδες ευρώ, να κάνει μια τροπολογία ώστε να υπάρχει ένα πάγωμα, ώστε να έχει το Ίδρυμα ασφαλιστική ενημερότητα. Γιατί αν το Ίδρυμα αποκτήσει ασφαλιστική ενημερότητα θα πάρει την πιστοποίηση η οποία απορρίφθηκε πριν δυο μήνες από την κ. Φωτίου από το υπουργείο Εργασίας για το γεγονός ότι δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα και θα πάρει και χρήματα από την Περιφέρεια, κρατική επιχορήγηση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Η κ. Φιλιππίδου πρόσθεσε πως «Εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε τα νοσήλια παίρνει γιατί αυτά πάνε στο ΙΚΑ, ούτε επιχορήγηση. Ειλικρινά είναι αξιοθαύμαστο που οι Καβαλιώτες βοήθησαν ένα χρόνο ή και δύο χρόνια κυριολεκτικά το Ίδρυμα μόνο με δωρεές και χορηγίες, όμως τα πράγματα έχουν φτάσει στο τέλος θα έλεγα. Αν δεν δοθεί αυτή η λύση τότε μάλλον θα οδηγηθούμε σε διάλυση του Ιδρύματος. Θα είναι με ευθύνη του κράτους και θα εξηγήσω γιατί. Γιατί πέρσι παρόλο που χρωστούσε στο κράτος 400 χιλιάδες ευρώ μπήκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων, έδωσε τις δύο από τις δόσεις, όμως ο ΕΟΠΥΥ που ήταν υποχρεωμένος να δίνει τα νοσήλια δεν τα έδωσε εμπροθέσμως όπως κάνει συνέχεια, με αποτέλεσμα να βγει από τη ρύθμιση. Άρα λοιπόν είναι εκτός ρύθμισης το χρέος αυτό. Ζητήσαμε πολλές φορές, κι ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε και από το διοικητή του ΙΚΑ στην Αθήνα, όμως δεν μπορούν να βάλουν το Ίδρυμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων, μας λένε ότι υπάρχει μόνο το 12 που είναι ανέφικτο αυτό, δηλαδή να πληρώσουν το μήνα δόση των 30 χιλιάδων ευρώ ή των 35 χιλιάδων».

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

«Επομένως εάν δεν δοθεί αυτή η λύση από το κράτος τώρα θα κλείσει. Ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε το ζήτημα πάρα πολλές φορές και μάλιστα ζητήσαμε και ραντεβού με γονείς δέχτηκε εκπρόσωπο των γονέων με τον πρόεδρο τον κ. Αφεντούλη και τον κ. Μαρκόπουλο την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί του είπαν εκπρόσωποι των γονέων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε τα παιδιά αλλού, δεν υπάρχει φορέας που να τα εντάξει και να τα πάρει τα παιδιά, άρα αυτά τα παιδιά θα πάνε σπίτια τους. Κι εκεί υποσχέθηκε ο κ. Αλεξιάδης ότι εντός δύο εβδομάδων περίπου ή μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει δώσει λύση. Οπότε περιμένουμε εναγωνίως, η ελπίδα όλη στρέφεται στον κ. Αλεξιάδη που είναι και Καβαλιώτης, ελπίζουμε να βοηθήσει το Ίδρυμα, ειδάλλως μετά θα οδηγηθούμε σε διάλυση. Γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο ούτε με τις δωρεές ούτε με τη ζητιανιά. Γιατί μερικοί το παρεξηγούν ότι κι αυτό έχει παραπάει, δεν γινόταν διαφορετικά όμως. Είναι κρίμα για τα παιδιά το 2016 να πάνε σπίτια τους, αυτά τα άτομα με αναπηρία που έχουν μεγαλώσει και όλη τους τη ζωή την έχουν περάσει εκεί μέσα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάνε ξανά στα σπίτια τους και είναι κρίμα. Εμείς περιμένουμε, ας ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει, δεν υπάρχει άλλη ελπίδα» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση