Αγωγή κατά της ΒΦΛ από τη «Δημωφέλεια» για μία έκταση άνω των 300 στρεμμάτων που καταπατήθηκε από τη Βιομηχανία, δηλώσεις Ιωσηφίδου

Σε αγωγή κατά της ΒΦΛ θα προχωρήσει η «Δημωφέλεια» για μία έκταση άνω των 300 στρεμμάτων που καταπατήθηκε από την πλευρά της Βιομηχανίας. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της σημείωσε πως διεκδικούν τα δικαιώματα της έκτασης με αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ένα από τα έργα που έχουμε ξεκινήσει είναι να εντοπίσουμε και να ελέγξουμε την ακίνητη περιουσία της Δημωφέλεια. Πιστεύω ακράδαντα ότι οποιαδήποτε διοίκηση δήμου, Περιφέρειας και γενικά σε κρατικό επίπεδο, θα πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος της ακίνητης περιουσίας. Μετά από εντολή που δώσαμε σε τοπογράφο, εντοπίσαμε διάφορες καταπατήσεις στην έκταση Εσκί Καπού. Μία από τις αναφορές που μας έκανε ο τοπογράφος αναφέρεται σε μία έκταση άνω των 300 στρεμμάτων η οποία φαίνεται να ανήκει στο Δημωφέλεια η οποία όμως δηλώνεται από τη βιομηχανία λιπασμάτων στο Υποθηκοφυλακείο Καβάλας. Άρα κρίναμε σκόπιμο και μετά από την έρευνα του τοπογράφου και μετά από την έρευνα που έχει κάνει ήδη δικηγόρος μας, να ασκηθεί αγωγή διεκδικητική για τη συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να διασφαλίσουμε το οποιοδήποτε δικαίωμα έχει η Δημωφέλεια στην έκταση αυτή έτσι ώστε να διακόψουμε και οποιαδήποτε ενδεχόμενη παραγραφή. Η διεκδίκηση και η διασφάλιση των δικαιωμάτων της κυριότητας σε οποιαδήποτε έκταση της Δημωφέλεια πρέπει να γίνεται και αυτό πράξαμε. Ανάθεση δικηγόρου για διεκδίκηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Την απόφαση θα τη δώσουν τα δικαστήρια. Εγώ δεν θέλω να προδικάσω κάτι. Αναμφισβήτητα, όμως, θα πρέπει να ασκήσουμε το δικαίωμά μας αυτό κι από ‘κει και πέρα την απόφαση θα τη δώσουν τα δικαστήρια. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τους δικούς της χειρισμούς. Και οι δύο πλευρές δηλώσαμε το ακίνητο στο Κτηματολόγιο. Η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκει στις εγγραφές αυτές του κτηματολογικού γραφείου Καβάλας που έγιναν προ πολλών ετών, αλλά στις καινούργιες αναρτήσεις στις εγγραφές του κτηματολογίου που έγιναν πριν από δύο χρόνια. Άρα, τη λύση και την απόφαση θα τη δώσουν τα δικαστήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *