Αίτηση θεραπείας κατέθεσε στην Εργοανάπτυξη ΑΕ ο επιχειρηματίας που είχε υποβάλει επενδυτική πρόταση για τα Λουτρά Ελευθερών

Αίτηση θεραπείας κατέθεσε στην Εργοανάπτυξη ΑΕ ο επιχειρηματίας που είχε υποβάλει επενδυτική πρόταση για τα Λουτρά Ελευθερών και του οποίου η πρόταση απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.  Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, αλλά και σε 3 αποφάσεις που πάρθηκαν με την έναρξη της συνεδρίασης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «η συνεδρίαση είχε πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Κράτησε περίπου πέντε ώρες και νομίζω ότι δείχνει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο αφουγκράζεται τα προβλήματα των συμπολιτών μας και ο Περιφερειάρχης ο Χρήστος Μέτιος προσπαθεί μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος να μπορέσει και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά και να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα. Είχαμε τρεις προγραμματικές συμβάσεις που ψηφίστηκαν, η μία αφορά στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης, όπου η Περιφέρεια δίνει ένα ποσό της τάξεως των 300 χιλιάδων ευρώ, η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορούσε το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής όπου η Περιφέρεια δίνει ένα ποσό της τάξεως των 95 χιλιάδων ευρώ, το υπουργείο Πολιτισμού δίνει περίπου 50 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα για τον πολιτισμό και τις τέχνες. Καθώς επίσης και μια προγραμματική σύμβαση για το ΠΝΟ ώστε να προσληφθεί ιατρικό προσωπικό στις διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ήταν ένα μέρος από τα θέματα που συζητήθηκαν, κατά τα άλλα έγιναν πολλές ερωτήσεις τόσο για τα καιρικά φαινόμενα που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τις καταστροφές που υπέστη ο αγροτικός τομέας της Περιφέρειάς μας. νομίζω ότι όλα κύλησαν ομαλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο απέδειξε ως θεσμικό όργανο ότι είναι αυτό το οποίο αρμόζει».

ΛΟΥΤΡΑ

Αναφορικά με την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών, ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως «υπάρχει μια αίτηση θεραπείας για το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ο πρόεδρος της εταιρίας Εργοανάπτυξη κ. Ιωσηφίδης σε συνεργασία φυσικά και με τον Περιφερειάρχη έχουνε δώσει σε έναν νομικό, καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) να κάνει μια γνωμάτευση για τη συγκεκριμένη αίτηση θεραπείας. Από κει και πέρα αυτό που μας ενδιαφέρει ως διοίκηση αλλά και ως Εργοανάπτυξη είναι να γίνει η επένδυση που τόσο χρειάζεται η Περιφέρειά μας αλλά και η χώρα μας. Μέσα από τέτοιες επενδύσεις θα μπορέσουμε αφενός μεν να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας και αφετέρου δε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τα Λουτρά Ελευθερών είναι ένα θείο δώρο το οποίο οφείλουμε να το αναδείξουμε και να κάνουμε εκείνες τις επενδύσεις που χρειάζεται προς όφελος του τόπου». Ερωτηθείς δε τι ακολουθεί αν γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας, ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε πως «υπάρχει το Δ.Σ. το οποίο θα αποφασίσει αν κάνει δεκτή την αίτηση θεραπείας. Θα περιμένουμε τη γνωμάτευση του συγκεκριμένου δικηγόρου – καθηγητή να δούμε ακριβώς ποια είναι η άποψή του και από κει και πέρα υπάρχει το Δ.Σ. που συμμετέχουν σύμβουλοι και από την αντιπολίτευση, αλλά και από το Δήμο Καβάλας και από το Τεχνικό Επιμελητήριο, από κει και πέρα θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ή θα πάμε σε νέο διαγωνισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση