Κύριο άρθροΥγεία

«Αίτημα του κλάδου η παράταση ενός έτους στις θητείες των Δ.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας  Ξενοφών Κροκίδης

Για έναν χρόνο αναβλήθηκαν οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και δη της Καβάλας.  Ήταν κάτι που ζήτησε ο ιατρικός κόσμος από τον Υπουργό Υγείας όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κροκίδης «Για ένα χρόνο λοιπόν θα έχουμε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας και φυσικά και σε αυτόν της Καβάλας. Και αυτό έγινε επειδή οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλη της χώρας έχουν ζητήσει εδώ και χρόνια και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αναμόρφωσης της λειτουργίας τους.

Εμείς λειτουργούμε με αναγκαστικά διατάγματα προπολεμικά και βασιλικά διατάγματα μεταπολεμικά. Άρα είναι προφανές και εμφανές ότι χρειάζεται μια επικαιροποίηση για την Ιατρική Υπηρεσία.

Αυτή έχει γίνει από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε δύο συνελεύσεις, έχει προταθεί στο υπουργείο Υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα, αναμένουμε να λάβουμε την έγκριση και από το υπουργείο Υγείας.

Εμείς λοιπόν ζητήσαμε μια σειρά αλλαγών και εξ αυτού προέρχεται και η απόφαση να παραταθεί η θητεία μας για ένα χρόνο, να γίνει 4ετής ώστε αν κάποιος έχει εκλεγεί έστω και μια φορά πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, να μπορέσει να αφήσει το στίγμα του και το όραμα του.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της απόφασης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, έρχονται βουλευτές Ιατροί που κατέθεσαν μια τροπολογία η οποία προβλέπει παράταση της θητείας.

Άρα σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μια έξωθεν παρέμβαση. Απλά είναι κάτι που οι σύλλογοι είχαν ζητήσει και έρχεται πλέον και ο υπουργός Υγείας ο οποίος είναι γιατρός να κάνει τη δική του παρέμβαση».

ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι με τον  Υπουργό Υγείας έχει πολύ καλή σχέση. «Ακόμη και αν διαφωνείς με κάποιον έχει πολλή μεγάλη σημασία αν λαμβάνει τα δικά σου μηνύματα, αν μιλά μαζί σου και δη ειλικρινά. Προσωπική μου άποψη για τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό υπουργό, άλλωστε  και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και εγώ προσωπικά έχουμε μια πολύ υψηλή εκτίμηση για τον ρόλο του ως υπουργό Υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *