«Ήταν προσχηματική», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, για την αποχώρηση της παράταξης Τσανάκα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης

Αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το θέμα του ορισμού διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς δήλωσε πως η αποχώρηση είναι προσχηματική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θεωρώ ότι ήταν μία προσχηματική αποχώρηση. Είναι αδιανόητο από τον πρώτο μήνα μιας νέας διοίκησης να βάζει τέτοια εμπόδια μία παράταξη της αντιπολίτευσης στη διοίκηση. Έχουμε ξαναπεί ότι είναι ένας κακογραμμένος νόμος, ότι διευκρινιστικές εγκύκλιοι δεν είχαν το θέμα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας  πρέπει να προχωρήσει, τα Νομικά Πρόσωπα πρέπει να λειτουργήσουν, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών και δεν μπορούμε με ζητήματα τυπολατρίας και εντελώς διαδικαστικά να απασχολούμε όλους τους πολίτες. Αν μπορούσαν να κάνουν ένσταση και κατά του αποτελέσματος των εκλογών θα το έκαναν. Εκεί όμως είναι αμετάκλητη η ετυμηγορία των πολιτών. Προφανώς από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Θυμίζω, όμως, κι εμείς υπήρξαμε αντιπολίτευση και εμείς είχαμε στενοχωρηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν λειτουργούμε έτσι. Εμείς σε πολύ πιο έντονο κλίμα και με πολύ πιο σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, στηρίζαμε τη νεοεκλεγείσα διοίκηση, ψηφίζαμε τα πρόσωπα που αυτή υπεδείκνυε και προσπαθούσαμε να τους βοηθήσουμε να πιάσουν το ρυθμό που πρέπει να πιάσουν. Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης έχει τείνει χείρα συνεργασίας, έχει προτείνει ιδιαίτερα στη μείζονα αντιπολίτευση τρόπους συνεργασίας. Θεωρώ απαράδεκτο η κα Τσανάκα να λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα, είπε ότι «από τη στιγμή που έγινε ένσταση θα κριθεί από την Αποκεντρωμένη. Η απόφαση ελήφθη, πηγαίνει στα διοικητικά συμβούλια. Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων ακόμη και χωρίς πλήρη ορισμό και σύνθεση είναι απολύτως νομότυπες και η ζωή συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μια μέρα. Πρέπει να γίνουν πληρωμές, μισθοδοσίες, προσλήψεις, αποφάσεις. Αυτά δεν μπορούν να περιμένουν. Και οι Καβαλιώτες δυσανασχετούν. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν τα πολιτικά τερτίπια της κας Τσανάκα. Αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι πρωτόγνωρα. Στον πρώτο μήνα μιας νέας διοίκησης να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο έστω μία παράταξη της αντιπολίτευσης. Το 2023 είναι πάρα πολύ μακριά, δεν πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα τις επόμενες εκλογές».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα γίνει δεκτή αλλά οφείλουμε να περιμένουμε. Παρά ταύτα, μέχρι τότε θα λειτουργούν τα Νομικά Πρόσωπα κανονικά και απολύτως νομότυπα. Όλοι έχουμε επιφυλάξεις και προβληματισμούς για τον τρόπο που είναι διατυπωμένος ο νόμος. Πράγματι χρήζει πολλαπλών ερμηνειών. Εμείς οφείλουμε να εμπιστευτούμε, όμως, αυτό υπέρ του οποίου γνωμοδοτεί ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας ο οποίος είναι πεπειραμένος και άριστος γνώστης της σχετικής νομοθεσίας. Τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους προβληματισμούς έχουν σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *