«Ήταν κάτι σκηνοθετημένο και προετοιμασμένο» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς, για τους εξονυχιστικούς ελέγχους των υπηρεσιών στο Park Food Festival

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η διοργάνωση Park Food Festival που ολοκληρώθηκε στο Πάρκο Φαλήρου. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λεωνίδα Παππά ταυτόχρονα με την έναρξη του Φεστιβάλ όλες οι υπηρεσίες προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «υπήρξε μια συζήτηση και πριν το Φεστιβάλ. Το κακό είναι ότι και οι διαφορές και οι αντιδράσεις που προέκυψαν, μεταφέρθηκαν και στο Φεστιβάλ και δημιούργησαν μία πολύ άσχημη εικόνα. Ήταν αρνητική η εικόνα, όλες οι υπηρεσίες της Καβάλας, ΣΔΟΕ, Επιθεώρηση Εργασίας, πιθανόν και το ΙΚΑ, ταυτόχρονα με την έναρξη του Φεστιβάλ να ελέγχουν  εξονυχιστικά όλους τους πάγκους και να απειλούν με κατάσχεση προϊόντων. Προφανώς και πρέπει να γίνονται έλεγχοι, αλλά εδώ είναι φανερό ότι ήταν κάτι σκηνοθετημένο και προετοιμασμένο. Οι θεσμικοί φορείς αντί να λειτουργήσουν προληπτικά όλο το προηγούμενο διάστημα και να αποτρέψουν αυτήν την εικόνα, προτίμησαν αυτήν τη διαφορά να τη μεταφέρουν στο Φεστιβάλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με ό,τι ζημιά προκάλεσε. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ αρνητικό, υπονομεύτηκε εν τέλει το ίδιο το Φεστιβάλ το οποίο οι Καβαλιώτες το αγκάλιασαν, το θέλουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιες εκδηλώσεις να τις υπονομεύουμε και να σκοπεύουμε να μην τις διατηρήσουμε. Κι αυτά τα προβλήματα που ανέκυψαν και τα οποία πράγματι ήταν υπαρκτά, έπρεπε να λυθούν και από το δήμο και τους θεσμικούς φορείς της αγοράς πολύ νωρίτερα. Το αν κάποιος ήταν ή δεν ήταν εθελοντής και αν κάποιος κέρδισε ή δεν κέρδισε από το Φεστιβάλ, είναι εντελώς διάφορο για τους πολίτες. Ας είχαν και άλλοι καλή ιδέα, να πάνε να κερδίσουν. Κι αν δεν ήταν εθελοντής αυτό είναι άλλο πρόβλημα που πρέπει να το δουν άλλοι φορείς, όχι οι πολίτες, όχι ο δήμος Καβάλας. Αν κάποιος έχει μια ωραία ιδέα, ας ζητήσει να νοικιάσει ένα χώρο από το δήμο Καβάλας και ας κερδίσει και ο ίδιος. Αυτή είναι η ουσία αυτών που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο.

Εμείς ως Καβαλιώτες, σθεναρά πρέπει αυτές τις διοργανώσεις να τις στηρίζουμε και να στέλνουμε το μήνυμα σε αυτούς που αντιδρούν, ότι οι αντιδράσεις πρέπει αν γίνονται προληπτικά και να τα λύνουμε αυτά τα θέματα χωρίς να υπονομεύουμε τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες σε τελική ανάλυση στηρίζουν την Καβάλα. Κι είναι ένα Φεστιβάλ το οποίο όχι μόνο αγκαλιάστηκε αλλά αν στηριχθεί μπορεί να αποφέρει και πολύ μεγαλύτερα οφέλη στην πόλη μας. Να φέρει, δηλαδή και κόσμο εκτός Καβάλας. Σε τελική ανάλυση, οι 5-10 χιλιάδες Καβαλιώτες που επισκέπτονται το Φεστιβάλ, μετά από αυτό προφανώς θα καταλήξουν σε κάποιοι κατάστημα καβαλιώτικο και θα αφήσουν λεφτά στην τοπική αγορά. Άρα όλος αυτός ο θόρυβος ζημίωσε εν τέλει την ίδια την Καβάλα».

«ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ»

Για το θέμα της υπεκμίσθωσης χώρων από την Action Team σε επαγγελματίες, για το οποίο έγινε πολύς λόγος, σχολίασε ότι «είναι καθαρά ένα διαδικαστικό θέμα το οποίο νομιμότατα θα μπορούσε να λυθεί. Αλλά η διοίκηση του δήμου η οποία ήταν εντελώς απούσα από τη διοργάνωση όλο το τριήμερο, ήταν χωρισμένη στα δύο. Υπήρξαν αντίθετες φωνές και δεν μπόρεσε εγκαίρως να δώσει μία λύση. Από την ώρα που ανέκυψε το θέμα πέρασαν 2-3 βδομάδες. Θα μπορούσε να πάρει η κα δήμαρχος μία πρωτοβουλία ή οι θεσμικοί φορείς της αγοράς να πάρουν μια πρωτοβουλία να βρεθούν πολλές φορές και να λυθεί το θέμα. Δεν έπρεπε να λυθεί το θέμα τη μέρα και την ώρα έναρξης του Φεστιβάλ, με 20-30 υπαλλήλους να ελέγχουν εξονυχιστικά κάθε περίπτωση. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν μόνο στην Καβάλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *