«Ήταν από τις πιο ζόρικες θητείες που μπορεί να περάσει ένας δήμαρχος» δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα

Τον αγιασμό του εκλογικού της κέντρου πραγματοποίησε η δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα με μεγάλη παρουσία κόσμου και στελεχών του συνδυασμού της. Σε δηλώσεις της χθες αναφέρθηκε στον αγιασμό και τους στόχους της.

Η κα Τσανάκα είπε ότι «σ’ αυτές τις εποχές της κρίσης πρέπει να αποφεύγει κανείς τις φιέστες και να τα κάνει με την απλότητα και το μεγαλείο που διαθέτουν οι παραδόσεις. Έγινε ο αγιασμός, όλοι μαζί ειδωθήκαμε, περάσαμε καλά, ενημερωθήκαμε και φύγαμε».

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, εκτίμησε ότι «το κλίμα είναι ήπιο, όσο κι αν προσπαθούν διάφοροι να το πολώσουν για να μπορέσουν να μαζέψουν τους ψηφοφόρους γύρω τους. Κι έτσι πρέπει να είναι. Ο Κλεισθένης προϋποθέτει συνεργασίες. Άρα πρέπει να πάμε χωρίς προσωπικές επιθέσεις, με μαλακούς τόνους και να κάνουμε τη δουλειά μας όμορφα κι ωραία».

ΖΟΡΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Για τους στόχους της είπε ότι «πιστεύω ότι ήταν από τις πιο ζόρικες θητείες που μπορεί να περάσει ένας δήμαρχος. Και τι δεν μας έτυχε. Μόνο πόλεμο δεν είχαμε. Τα αντιμετωπίσαμε όλα όπως πρέπει. Μιλάω για το προσφυγικό, για την «Αριάδνη» με τα ακραία καιρικά της φαινόμενα και τη γέφυρα προς το τέλος. Καλύτερα θα ήταν να μην έπεφτε η γέφυρα σε προεκλογική εποχή γιατί πιστεύω ότι θα συνεργάζονταν καλύτερα όλοι οι φορείς. Μπήκε το νερό στο αυλάκι, γίνονται ενέργειες από την Περιφέρεια σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα.

Κατεβαίνω και διεκδικώ μια δεύτερη θητεία. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι κανένας δεν πρέπει να κάνει πάνω από δύο θητείες και μιλάω για όλους τους βαθμούς της πολιτικής. Το αμερικάνικο σύνταγμα που τα προβλέπει αυτά είναι σοφό. Νομίζω πως ό,τι μπορείς να δώσεις τα δίνεις τα πρώτα 8 χρόνια κι από ‘κει και έπειτα πρέπει να δώσεις χώρο στους νέους. Με κέφι και καινούργιες ιδέες. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπάθησα να βάλω όσο το δυνατόν πολλά νεαρά άτομα μέσα στο Συνδυασμό. Αυτοί πρέπει να σχεδιάσουν το μέλλον αυτού του δήμου.

Κάναμε το επικοινωνιακό μας, τη στρατηγική μας, τα πάντα. Είμαστε σε μία εποχή που τα μεγάλα έργα τέλειωσαν. Οι χρηματοδοτήσεις στους δήμους δεν φτάνουν, πια, για μεγάλα έργα. Όμως από την άλλη, είναι εποχές που όλες οι δομές του παρελθόντος παρουσιάζουν τις πρώτες ζημιές. Τώρα μπαίνουμε σε μία εποχή που επιδιορθώνουμε τα παλιά. Από την άλλη πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τα παλιά, όπως το κτηριακό απόθεμα της Καβάλας.

Η Καβάλα ήταν μια αρχόντισσα της περιοχής. Εκτός από τη φυσική ομορφιά, τα σπίτια της ήταν εξαιρετικά. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να γίνουν ξανά τέτοια κτήρια. Μας έχουν απομείνει τα κουφάρια που το καθένα ανήκει σε πολλούς κληρονόμους με αποτέλεσμα να είναι δυσκίνητη η αποκατάστασή τους. Από την άλλη η νομοθεσία που διέπει την αρχαιολογία και το υπουργείο Πολιτισμού είναι πάρα πολύ αυστηρή και μέχρι ενός σημείου καλά κάνει. Αλλά πρέπει να υπάρξει μια χρυσή τομή προκειμένου να κρατήσουμε το εξωτερικό αυτών των σπιτιών και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το εσωτερικό τους για σημερινές ανάγκες. Επομένως στην επόμενη θητεία πρέπει να έχουμε πολύ γερές σχέσεις με το υπουργείο Πολιτισμού για να εκμεταλλευτούμε αυτά τα κτήρια που ανήκουν σε ιδιώτες. Πρέπει να τους βάλουν σε πρόγραμμα και να τους δώσουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την περιουσία τους».

ΘΕΜΑΤΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν ένα σωρό θέματα τα οποία έχουν μπει σε μία σειρά και πρέπει να τα κυνηγήσουμε. Να ξεκινήσω από την Περιμετρική, να πάω στην Ε61, στο λιμάνι «Φίλιππος Β’», να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τη σιδηροδρομική γραμμή, να δούμε τι γίνεται με τα logistics. Εξωστρέφεια οπωσδήποτε, προσέκλυση επενδύσεων στην περιοχή. Αν γίνουν αυτά, η Καβάλα θα φύγει πάρα πολύ μπροστά και ψηλά.

Μέχρι τότε θα επιβιώσουμε με τον τουρισμό που αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη βαριά βιομηχανία όλης της χώρας. Στην περιοχή μας, η ατμομηχανή του τουρισμού βρίσκεται στην Καβάλα και τη Θάσο. Θέλουμε τουρίστες που έρχονται οδικώς, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, τρώνε στα ταβερνάκια και ψωνίζουν στα μαγαζιά. Τέτοιους τουρίστες θέλουμε για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός όλης της τοπικής οικονομίας. Τα στοιχεία δείχνου ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν έρθει στην Καβάλα 1 εκατομμύριο τουρίστες. Η Θάσος το έχει κάθε καλοκαίρι, για μας όμως που δεν είμαστε νησί, είναι πάρα πολύς κόσμος. Επειδή έχουμε, πια, πάνω από 1000 RBNB υπολογίζεται ότι έχουν φέρει γύρω στα 200 εκ ευρώ. Το μέλλον για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέχρι να έρθουν οι μεγάλες δομές που θα φέρουν ανάπτυξη, είναι ο τουρισμός. Πάντως είδους τουρισμό. Πρέπει να αναπτυχθούν όλα τα είδη για να υπάρχει τουρισμός σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι μόνο το καλοκαίρι».

Κλείνοντας είπε ότι «για να γίνουμε και πάλι πρώτοι, καλώ τους συνδημότες μου να με ψηφίσουν, να μ’ έχουν εμπιστοσύνη, να ξέρουν ότι δεν τους λέω ψέματα και ότι θα πάμε όλοι μαζί τον τόπο μπροστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *