«Ήταν ένα καλοκαίρι που ενώ περιμέναμε κάμψη, είχαμε μία μικρή αύξηση», δήλωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης

Πολύ ικανοποιητικά κινήθηκε τουριστικά η Θάσος τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά και γενικότερα το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη τελικά κινήθηκαν σε θετικό πρόσημο.

Ο κ. Παρασχούδης δήλωσε ότι «ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας καλός μήνας. Και πέρυσι και πρόπερσι και τις προηγούμενες χρονιές είχαμε έναν καλό Σεπτέμβρη. Το ίδιο είχαμε και φέτος. Συνήθως οι πληρότητες μέχρι 20-25 Σεπτεμβρίου είναι π΄ρα πολύ καλές. Μετά, σταδιακά, αρχίζουν και πέφτουν».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Κάνοντας τον απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι είπε ότι «ήταν ένα καλοκαίρι που το φοβηθήκαμε. Περιμέναμε να έχουμε μία κάμψη. Αντιθέτως είχαμε μία μικρή αύξηση. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ένα πετυχημένο καλοκαίρι από πλευράς άφιξης τουριστών στο νησί μας. Το ζητούμενο είναι αυτή η αύξηση των επισκεπτών να μετατραπεί και σε μία αύξηση εισοδήματος. Όσον αφορά τους ξενοδόχους αυτό δεν είναι τόσο θετικό γιατί για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να κάνουμε πιο δυνατές εκπτώσεις για να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα της αρχής του καλοκαιριού. Ως εκ τούτου περιμένουμε ότι ίσως από πλευράς εσόδων να μην ήταν τόσο καλό το καλοκαίρι όσο το περσινό. Κι αυτό έγινε λόγω ότι η χρονιά ξεκίνησε μουδιασμένα. Το δυνατότερο όπλο μας είναι συνήθως η τιμή. Τα γραφεία συνήθως ζητάνε εκπτώσεις και πολλές φορές οι προσφορές τις οποίες κάνουμε για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο.

Φέτος την τουριστική κίνηση τόνωσαν τα Βαλκάνια και το λέγαμε από την αρχή της χρονιάς. Παρ’ ό,τι περιμέναμε μία αρκετά μεγάλη μείωση στις πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καβάλας, εντούτοις αυτή ήταν μικρότερη αλλά και πάλι δεν ήταν τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Οπότε προσανατολιστήκαμε αναγκαστικά προς τα Βαλκάνια που δείχνουν να αγαπάνε το νησί μας και να θέλουν να κάνουν εδώ τις διακοπές τους. Το στοίχημα για μας είναι να κρατήσουμε μία ισορροπία αλλά και να συνεχίσουμε να είμαστε ελκυστικοί σ’ αυτόν τον κόσμο γιατί είναι αυτοί που στηρίζουν τουριστικά το νησί μας τα τελευταία χρόνια».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μιλώντας για την επόμενη χρονιά, είπε ότι «είναι μακριά ακόμη. Η πρώτη ένδειξη θα είναι τον Νοέμβριο που γίνεται η Έκθεση στο Λονδίνο και η τελική το Φεβρουάριο- Μάρτιο που γίνεται στο Βερολίνο. Είναι οι δύο μεγάλοι δείκτες που μας δείχνουν την τάση. Παρ’ ό,τι έχουμε θετικά μηνύματα, έχουμε και αρνητικά. Περιμένουμε να κατασταλάξει η όλη αυτή προσπάθεια που γίνεται προσέλκυσης πτήσεων και νέων συμφωνιών ώστε να έχουμε μία συνολική εικόνα για το πώς θα βαδίσουμε την επόμενη σεζόν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *