Ήρθαν τα αντιδραστήρια στο Νοσοκομείο Καβάλας για να βγαίνουν εδώ τα αποτελέσματα των ύποπτων κρουσμάτων

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως θα πρέπει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ όλα τα δείγματα που έλαβαν το τριήμερο ήταν αρνητικά στον ιό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το τριήμερο πέρασε σχετικά καλά. Λίγα ύποπτα κρούσματα ανέβηκαν στο Νοσοκομείο μας προς εξέταση και τους πήραμε δείγματα. Συγκεκριμένα την Κυριακή πήραμε 3 δείγματα, το Σάββατο 6 και την Παρασκευή 10. Αυτό δείχνει την καθοδική τάση, μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι, ότι όλα θα πάνε καλά, τηρώντας επαναλαμβάνω με τη σχετική ευλάβεια τις οδηγίες. Μόνο έτσι θα σπάσουμε την αλυσίδα του κορωνοϊού, μόνο έτσι τα μηνύματα που θα σας δίνω θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερα για όλο το νομό μας».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα ελέγχων όλων των ύποπτων κρουσμάτων στην Καβάλα. Έχουμε πάρει τα αντιδραστήρια που χρειάζονται. Κάνουμε τις δοκιμές μας, διότι είναι κάτι καινούργιο. Οι βιοχημικοί μας κάνουν τις σχετικές δοκιμές και είμαι βέβαιος ότι μέσα στην εβδομάδα θα βγάζουμε εδώ αποτελέσματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ξέρουμε αν αυτα είναι θετικά ή αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα. Προς το παρόν τα στέλνουμε στο ΑΧΕΠΑ κι εκεί λόγω του μεγάλου όγκου αργού να βγουν τα αποτελέσματα. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να τα βγάζουμε κι εμείς. Τις πρώτες μέρες θα κάνουμε σύγκριση με τα αποτελέσματα των δειγμάτων που στέλνουμε στο ΑΧΕΠΑ, αν είναι ίδια, για να είναι βάσιμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήμασταν πολύ πιο γρήγορα έτοιμοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *