Ήπια καιρικά φαινόμενα αναμένονται για σήμερα και αύριο

Ηπιότερα θα είναι από σήμερα τα καιρικά φαινόμενα με μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη, οι κακές καιρικές συνθήκες θα επιστρέψουν κυρίως την Κυριακή.

Ο κ. Κυβράκης είπε ότι «πάντα μιλάμε για προγνώσεις και μάλιστα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία μας προειδοποίησε και για το φαινόμενο που αυτήν τη στιγμή είναι σε αποδρομή, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Ευτυχώς στην περιοχή μας είχε αυτήν την ήπια μορφή που δεν συνέβησαν τουλάχιστον από τις καταγραφές που έχουμε μέχρι σήμερα και αναφέρομαι στα βραδινά (σ.σ. της Τετάρτης προς Πέμπτη). Το σύστημα που μας επηρέασε από αργά το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης, δεν είχαμε κάποια άσχημη εξέλιξη, κάποια καταστροφή. Παρά το γεγονός ότι το πρωί της Τετάρτης μας επηρέασε ένα ανάλογο σύστημα που δεν το περιμέναμε κιόλας, και είχε σημαντικές ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες στην περιοχή του Νέστου και βέβαια σε όλο το νομό και στη Θάσο εξαιτίας του ανέμου, με πτώσεις δέντρων, με πιο σοβαρή αυτήν που συνέβη στην παιδική εξοχή της Νέας Περάμου στο ένα συγκρότημα το οποίο εν τέλει εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας για τα παιδιά».

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «από ‘δω και πέρα, πάντα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, θα περάσουμε ένα διήμερο που θα είναι σχετικά ήρεμο και φαίνεται ότι από την Κυριακή θα μας απασχολήσουν πάλι οι βροχοπτώσεις. Δεν φαίνεται να είναι ένα σύστημα με τόσο βίαια χαρακτηριστικά όπως αυτό που ζήσαμε και κυρίως το έζησαν οι περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ωστόσο θέλει πάλι να έχουμε το νου μας γιατί παρακολουθούμε αυτά τα φαινόμενα να εξελίσσονται με έναν τρόπο που αν δεν προσέξουμε μπορεί να γίνουν αιτία να κινδυνέψει ακόμη και η ζωή πολιτών. Γι’ αυτό λέμε ότι όλοι πρέπει να είναι υποψιασμένοι, να είναι ενημερωμένοι και να αποφεύγουν την έκθεση σ’ αυτά τα φαινόμενα όταν εκδηλώνονται. Για να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις.

Η κακοκαιρία, με τα σημερινά δεδομένα, θα μας απασχολήσει πάλι κυρίως από την Κυριακή και Δευτέρα, Τρίτη, αλλά είναι λίγο μακριά για τότε. Χωρίς να αποκλείεται ότι μπορεί να συμβεί και κάτι ενδιάμεσα, για παράδειγμα την Παρασκευή. Απλά οι πιθανότητες είναι μικρότερες. Καλό είναι να φροντίζουμε εμείς για τη δική μας αυτοπροστασία γιατί είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε μία δυσάρεστη εξέλιξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *