«Έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο διανομής των σχολικών γευμάτων» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Απόστολος Μουμτσάκης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε την ετήσια γενική του συνέλευση όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κ. Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως τόνισε αρχικά «Στην αρχή της εβδομάδας κάναμε την ετήσια γενική μας συνέλευση όπου συγκεντρωθήκαμε περισσότερα από 1200 άτομα και ασχοληθήκαμε με πολλά και σοβαρά θέματα, όπως τα σχολικά γεύματα, την επιμόρφωση μας, την αξιολόγηση, η δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή και άλλα.

Πιστεύω ότι έγινε ένας πολύ καλός διάλογος, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, αυτές τις αποφάσεις εμείς θα τις μεταφέρουμε στην Αθήνα αλλά θα δούμε από εδώ και στο εξής ποια θα είναι η στάση μας, απέναντι σε αυτά τα προβλήματα ως σχολική κοινότητα».

ΓΕΥΜΑΤΑ

Αναφορικά με τα σχολικά γεύματα ο ίδιος έκανε λόγο για μια εγκύκλιο που έχει φέρει αναστάτωση στα σχολεία τα οποία θα σιτίζονται με αυτό το πρόγραμμα.

«Είναι μια υπουργική απόφαση που έχει γραφεί στο πόδι, για μια ακόμη φορά. Να ξεκαθαρίσω στο σημείο αυτό ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε υπέρ των σχολικών γευμάτων σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης.

Νομίζω ότι είναι ένα καλό μέτρο, μια καλή βοήθεια για όσες οικογένειες έχουν ανάγκη. Αλλά όχι με αυτό τον τρόπο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν το μέτρο αυτό. Η πρώτη μας αντίθεση είναι στο γεγονός ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί εκτός του ότι είμαστε υπεύθυνοι για την παραλαβή των γευμάτων και για την μέτρηση των ποσοτήτων – αυτό το κάναμε και πέρσυ βέβαια – είμαστε υπεύθυνοι και για τον ποιοτικό έλεγχο των γευμάτων.

Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η αποστολή μας μέσα στο σχολείο. Και ούτε έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία για να ελέγξουμε την ποιότητα των γευμάτων και να βάλουμε κιόλας την υπογραφή μας.

Αυτό θα πρέπει να το ελέγξει ο προμηθευτής, το υπουργείο που έκανε τις συμφωνίες με τους προμηθευτές. Είναι πολύ βασικό αυτό, αν σκεφθεί κανείς ότι πέρσυ ο έλεγχος γινόταν από τους προμηθευτές και παράλληλα είχαμε και τον ΕΦΕΤ για τους ανάλογους ελέγχους και όμως και πάλι υπήρξαν κρούσματα.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την υγεία των μαθητών μας. Η δεύτερη ένσταση που έχουμε αναφορικά με την υπουργική απόφαση είναι το γεγονός ότι μας ζητούν όλα τα παιδιά να σιτίζονται στον χώρο του σχολείου.

Αυτό σημαίνει ότι στις 1.15 που τελειώνουν τα μαθήματα θα πρέπει αυτές να μετατρέπονται ως δια μαγείας σε εστιατόρια και στην επόμενη μισή ώρα τα παιδιά να τρώνε, χωρίς την ύπαρξη τραπεζοκόμων και χωρίς καν καθαρίστριες σε κάποια σχολεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΙΤΗΜΑ

Αυτό που ζητούν επομένως οι εκπαιδευτικοί είναι να ισχύσει ό,τι ίσχυε και πέρσι. Να  παίρνουν δηλαδή τα παιδιά τα φαγητά στο σπίτι και να τα βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο. «Και δεν θέλουμε και εμείς να είμαστε υπεύθυνοι για το φαγητό. Τώρα κάποιοι λένε να μένουν τα παιδιά και να τρώνε εκεί στο σχολείο  για διάφορους λόγους, εκτός από το να μαθαίνουν τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε όλα τα παιδιά να τρώνε μέσα στις τάξεις. Δεν μπορούμε κάτι τέτοιο να κάνουμε. Από την στιγμή που θα διορθωθούν αυτά τα προβλήματα θα υπάρξει και νέα στάση από την πλευρά μας.

Τα σχολεία μας είναι γερασμένα. Εμείς πάμε να κάνουμε αντιγραφές από το εξωτερικό αλλά αυτό δεν γίνεται. Μάλιστα 12 σχολεία θα ενταχθούν  σε αυτό το πρόγραμμα, θα συνεχισθεί δηλαδή με τα σχολεία που ήταν και πέρσυ και θα ενταχθούν και  άλλα τρία φέτος. Επειδή πέρσυ δούλεψε καλά το πρόγραμμα θέλησαν και άλλα σχολεία να μπουν στο πρόγραμμα. Αναμένουμε το Δεκέμβρη την έναρξη ενώ ακόμη περιμένουμε να ξεκινήσει το πρόγραμμα με το κολυμβητήριο» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *