«Έχουμε λίγο μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με τα συνηθισμένα που υπάρχουν στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών, Φώτης Πούλος

Σε ανοδική πορεία είναι η καταναλωτική κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Καβάλας λόγω και του οδικού τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων παρατηρείται τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ο κ. Πούλος είπε ότι «όσον  αφορά την κίνηση, έχουμε περίπου 20 μέρες που έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή άρχισε να έρχεται λίγο αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια που είδαμε περισσότερο κόσμο. Έχουμε λίγο μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με τα συνηθισμένα που υπάρχουν στην περιοχή μας. Τα αποτελέσματα θα βγουν σε λίγο καιρό. Είναι πάρα πολύ γρήγορο να πούμε αν κλείσουμε με θετικό πρόσημο ή αρνητικό. Πρέπει να βγει το καλοκαίρι και να έχουμε πιο συγκεκριμένοι σ’ αυτά που λέμε. Οι καταναλώσεις με τα δεδομένα που έχουμε πάρει μέχρι τον 4ο μήνα από τα διυλιστήρια δεν είναι θετικές. Έχουν μια μείωση στις καταναλώσεις των καυσίμων γενικώς, αμόλυβδης και πετρέλαιο, έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα είναι πιο συγκρατημένα και δεν υπάρχει αυτή η ανάπτυξη που θέλουμε για όλον τον κόσμο».

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Με αφορμή αυτό είπε ότι «για να υπάρξει μία ανάπτυξη και να είμαστε ανταγωνιστικοί, πρέπει να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ότι το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν το οποίο επηρεάζει την τιμή των προϊόντων. Από το πετρέλαιο εξαρτούνται οι μεταφορές, η αγροτική παραγωγή, τα ψάρια, οι καλλιέργειες. Αν έχουμε ένα ακριβό προϊόν στην περιοχή που βρισκόμαστε, είμαστε μη ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ότι είναι είδος πρώτης ανάγκης. Και σ’ αυτά τα είδη δεν μπορούν να επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Επιβάλλεται σε είδη πολυτελείας. Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι είδος πολυτελείας. Πρέπει να αλλάξει άμεσα. Από το 2010 είδαμε πάρα πολλούς καταναλωτές να περνάνε πολύ δύσκολα και δεν μπορεί να γίνει πολιτική στο πετρέλαιο θέρμανσης με επιδόματα. Πρέπει απρόσκοπτα ο καθένας να μπορεί να πάρει πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεστάνει το σπίτι του. Έχουμε καταθέσει και πάλι τις θέσεις μας στο αρμόδιο υπουργείο, στους βουλευτές, στους υποψήφιος βουλευτές. Υπάρχει κατανόηση, το θέμα είναι να υλοποιηθεί αυτό που λέμε. Κι ό,τι έχουμε συζητήσει πριν τις εκλογές και είχαμε μια θετική προσέγγιση στο θέμα, να υλοποιηθεί μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *