Έτοιμο το Cosmopolis, περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού

Πλήρης σχεδιασμός υπάρχει για το Φεστιβάλ Cosmopolis του Δήμου Καβάλας το οποίο θα έχει διάφορες δράσεις με επιμήκυνση έως τον Νοέμβριο, ένα Φεστιβάλ θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας. Οι εκδηλώσεις του Μαΐου λόγω κορωνοϊού μετατίθενται τον Ιούνιο, όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Τάκη Αγγελίδη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ως νέα διοίκηση αντιμετωπίσαμε το φεστιβάλ με διαφορετική λογική σε σχέση με ό,τι γινόταν ως σήμερα. Προσλάβαμε έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση τέτοιων φεστιβάλ. Έχουμε δημιουργήσει ήδη μία δομή και υπάρχει ένα οργανωτικό πλάνο ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο. Δυστυχώς μας πρόλαβε ο κορωνοϊός και δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το Cosmopolis έτσι όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Θα ήταν εντυπωσιακό. Εμείς επιμηκύναμε χρονικά το Cosmopolis. Ένα φεστιβάλ που λειτουργούσε 4 μέρες, με τα ίδια χρήματα και με λιγότερα, θα κάναμε ένα φεστιβάλ που θα ξεκινούσε από το Μάιο και θα έφτανε μέχρι το Νοέμβριο. Αυτή και μόνο η χρονική επιμήκυνση μας βοηθάει στο να γίνουν διάφορες δράσεις του φεστιβάλ.

Σε πρώτη φάση το έχουμε αναθεωρήσει 2-3 φορές. Οι εκδηλώσεις του Μαΐου έχουν μετατεθεί για τον Ιούνιο και του Ιουνίου για τον Ιούλιο κι επεξεργαζόμαστε το οποιοδήποτε σχέδιο σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Το σίγουρο είναι δυστυχώς ότι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας σαν Φεστιβάλ το 4ήμερο στην Παναγία, για τους λόγους συγχρωτισμού και για λόγους υγείας, δεν θα μπορέσει να γίνει. Θα γίνουν όμως πολλά άλλα πράγματα με εγχώριους καλλιτέχνες και πολλές άλλες δράσεις. Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τις εξελίξεις».

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ένα πλεονέκτημα να υλοποιηθούν αρκετές δράσεις. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και να ευχηθούμε ότι όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε καλύτερα από υγειονομικής άποψης. Έχει γίνει ήδη δουλειά, έχουμε δημιουργήσει νέα εταιρική ταυτότητα, μια νέα ιστοσελίδα με αυτονομία έκδοσης εισιτηρίων. Το Cosmopolis απέκτησε Youtube. Η διαφήμιση ξεκίνησε και το φεστιβάλ κουβεντιάζεται πανελληνίως. Η αγωνία των Καβαλιωτών είναι και πολλών άλλων ανθρώπων. Έχουν γίνει πολλά σε επίπεδο οργάνωσης και διαφήμισης και περιμένουμε πλέον τις εξελίξεις».

Τέλος είπε ότι «δεν θα έρθουν ξένα μουσικά συγκροτήματα λόγω κορωνοϊού. Όλες οι συμφωνίες που είχαν κλειστεί έχουν ακυρωθεί».

Για τα οικονομικά της Δημωφέλεια είπε ότι «δεν πάνε καλά. Εκτός από κοινωφελής επιχείρηση είναι μια επιχείρηση η οποία έχει εισροές εσόδων, κι όπως όλες έχουν πληγεί λόγω κορωνοϊού,  έτσι κι αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *