«Έτοιμα όλα για την λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» δηλώνει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας  Μαρία Φραντζεσκάκη

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας κ. Μαρία Φραντζεσκάκη έτρεξε όλο το καλοκαίρι για να μην υπάρξουν προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ενδεικτικές και οι δηλώσεις της.

Η πρόεδρος της ενιαίας δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Μαρία Φρατζεσκάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι η  λειτουργία γυμνασίων και λυκείων θα αρχίσει ομαλά και με ελάχιστα μόνο μικροπροβλήματα. «Δεν είναι ουσίας προβλήματα. Ο Δήμος αναμένει τη δημιουργία του ειδικού σχολείου στις εγκαταστάσεις του σανατορίου, το οποίο ωστόσο δε θα προλάβει να λειτουργήσει ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα. Ο Δήμος θα λάβει εντολή από το υπουργείο ώστε να δρομολογήσει τη διαδικασία προετοιμασίας του χώρου όπου θα στεγαστεί το ειδικό σχολείο. Η συγκεκριμένη εντολή αναμένεται αν και η απόφαση έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Ελπίζουμε μέσα στον Οκτώβριο να ξεκινήσει η διαδικασία. Πρέπει ο χώρος να ετοιμασθεί ως σχολείο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τακτοποιήθηκαν τα ελάχιστα κτηριακά προβλήματα, ενώ ενημέρωση για τυχόν επιπλέον λεπτομέρειες αναμένονται από τους καθηγητές, αμέσως μόλις παρουσιαστούν στα σχολεία. Βέβαια και αυτά θα λυθούν. Εκκρεμότητα παρατηρείται στην τακτοποίηση του θέματος των καθαριστριών λόγω καθυστέρησης του υπουργείου και μη έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ για την πρόσληψής τους. Κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιες εργαζόμενες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Δεν θα γίνει διαδικασία όπως άλλες χρονιές. Επειδή υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες 4ωρης και έγιναν 8ωρες απασχόλησης αυτές θα καλύψουν κενή οργανική θέση. Αν μόνο κάποια δεν θελήσει να συνεχίσει τότε θα γίνει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος. Νέες θέσεις δεν θα ανοίξουν αλλά και πάλι αναμένουμε την ΚΥΑ και για μια ακόμη χρονιά το υπουργείο έχει καθυστερήσει αυτό το θέμα.

Δημοπρατήθηκαν τα κυλικεία του 4ου γυμνασίου, και του 2ου λυκείου – 7ου γυμνασίου. Το κυλικείο του δεύτερου συγκροτήματος επιπλώθηκε εκ νέου από το δήμο λόγω αποχώρησης της προηγούμενης ιδιοκτήτριας. Τα έπιπλα ήταν παλιά. Ξηλώθηκαν και τώρα ο Δήμος πρέπει να τα φέρει καινούρια. Αν και είχε δημοπρατηθεί το κυλικείο του ΕΠΑΛ ωστόσο η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί εντός του Οκτωβρίου διότι ο πλειοδότης αποχώρησε. Προσωρινά επομένως το ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει άνευ κυλικείου. Συμμετοχή είχαμε, το χτύπησε πολύ ψηλά ο πλειοδότης αλλά τελικά αποχώρησε» κατέληξε η ίδια. Όσο για το πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει μέσα στα σχολεία όσο υπήρχε από πέρσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση