«Έρχονται τα πιο δύσκολα όσα δεν κλείνει η αξιολόγηση» δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας  Παναγιωτόπουλος

Η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές πραγματικά προβληματίζει την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι

«Αναρωτιέμαι πια τι μπορούν να αξιολογήσουν. Αυτή η παράταση σκοτώνει πραγματικά την οικονομία. Και βλέπουμε ότι και οι τράπεζες έχουν θέμα και μέσα στους δύο πρώτους μήνες έφυγαν 4 δις από τα ταμεία τους…. Το ασφαλιστικό από την άλλη απλά καταρρέει. Οκτώ μήνες μετά την ψήφιση καταρρέει. Όλα πέφτουν., Το μόνο που ενδιαφέρει άλλωστε αυτή την κυβέρνηση είναι να παίρνει παράταση για το κλείσιμο της αξιολόγησης  και θα πάει μέχρι τέλος όταν το καλοκαίρι, τον Ιούνιο η χώρα θα πρέπει να πληρώσει κάποια δάνεια της.

Για αυτό και το δημόσιο έχει κηρύξει και πάλι στάση πληρωμών. Γιατί μαζεύουν τα χρήματα έτσι ώστε να είναι σε θέση να πληρώσουν τότε αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αν δεν κλείσει το άνοιγμα αυτό.

Αναφορικά με την παραχώρηση του 40% της ΔΕΗ θα πω ότι σαφώς πρέπει να γίνουν αλλαγές στη δομή της ΔΕΗ.  Ξέρω όμως εγώ και αναπαράγω θέσεις του κ. Αδαμίδη που λέει ότι σε 1-2 μήνες δεν θα μπορούν να καταβληθούν μισθοί και αυτό δείχνει ότι έρχεται κατάρρευση.

Μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μπαίνουν και άλλες οφειλές και πιστεύω ότι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί θα φέρουν και εκεί κατάρρευση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε οριακό σημείο. Και έρχεται η κυβέρνηση από τη μια και κατηγορεί το ΔΝΤ και από την άλλη το παρακαλάει ώστε να πιέσει και την αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει αυτά τα μέτρα που είναι συνέπεια της βλάβης που προκάλεσε αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Διότι αυτή η κυβέρνηση προκάλεσε αυτά τα δεινά. Αν έμενε στην εξουσία η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνέχιζε το δρόμο που είχαμε χαράξει και δεν θα φτάναμε εδώ που ήρθαμε».

ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ

Ο ίδιος εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Στο ερώτημα αν θα επιστρέψει ο Καραμανλής στο πολιτικό προσκήνιο τόνισε ότι  «Ο κ. Καραμανλής δεν ήταν κατηγορούμενος, δεν είχε ηθική αυτουργία στην υπόθεση του Βατοπεδίου, Αυτή η αθώωση ήταν μια δικαίωση και για όλους και για τον κ. Καραμανλή.  Για αυτό και είχε μια θλίψη όταν μιλούσε και βέβαια με αφορμή τον πρόσφατο χαμό του συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλου ο οποίος τότε δέχθηκε μι α ποινή να πληρώσει δηλαδή ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο και από αυτό που πληρώνουν οι μεγαλέμποροι των ναρκωτικών. Και ευτυχώς όλο αυτό το σκηνικό κατέπεσε, άνθρωποι δικαιώθηκαν όμως κάποιοι έφυγαν όπως ο Γιάννης Αγγέλου εξ ου και η φόρτιση του Κώστα Καραμανλή.

Και εγώ άκουσα και όσα ειπώθηκαν τότε στην κοινοβουλευτική ομάδα και θυμάμαι ότι τότε μίλησε για αυτουργία δημοσίων στελεχών και όχι υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης. Αυτό όμως λύθηκε με τη δικαστική απόφαση.  Δεν νομίζω  ότι ο Καραμανλής μιλά για επιστροφή. Απλά μίλησε  με φορτισμένο κλίμα, και δεν νομίζω ότι είχε άλλο κλίμα το ύφος των δηλώσεων του».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Αναφορικά με τη δικαστική απόφαση ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι

«Ποιο είναι το λεπτό σημείο; Η αποτίμηση της αξίας των ανταλλάξιμων εκτάσεων. Αυτό σημαίνει ότι επειδή σε κάποιο επίπεδο λειτουργίας δημοσίας διοίκησης έγιναν από κάποια δημόσια στελέχη πράγματα που ίσως και να κρύβουν άρωμα σκανδάλου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την ευθύνη φέρει ο αρμόδιος υπουργός που υπογράφει… Όταν και όλες οι γνωμοδοτικές υπηρεσίες του είπαν να υπογράψει.

Αυτό συνέβη και με τον κ. Δούκα . Η ουσία για να πάμε και στην πολιτική διάσταση είναι ότι επρόκειτο για μια υπόθεση που αποδείχθηκε ότι ήταν φούσκα,   προξένησε όμως ζημιά σε πολιτικό επίπεδο. Ήταν φούσκα, κρίθηκαν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, παραγράφηκαν αδικήματα ενώ έκλεισε και η Βουλή.  Η υπόθεση Βατοπεδίου είχε μια υπερβολική επιρροή και αντίκτυπο» κατέληξε θυμίζοντας ότι τα δύσκολα είναι εμπρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση