«Έρχονται και άλλα χτυπήματα στην ελληνική αγορά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις» εκτιμά ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας  Μάρκος Δεμπας

Τα νέα οικονομικά μέτρα θα φέρουν μείωση του τζίρου, εκτιμά ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δεμπας. Ο ίδιος δεν βλέπει φώς στο τούνελ και δηλώνει ότι  «Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι βλέπουμε σχεδόν – εφόσον ολοκληρωθεί η φάση της αξιολόγησης – αυτό που προαναγγέλλεται σιγά σιγά από την κυβέρνηση και θα ξεκαθαρίσει και στο επόμενο διάστημα το οικονομικό τοπίο αυτών των νέων μέτρων.

Το σίγουρο είναι ότι κάτι καινούριο όσον αφορά την ανάπτυξη των εσόδων δεν βλέπουμε. Όσον αφορά την ανάπτυξη των εξόδων μας όμως, αυτό το καινούριο το βλέπουμε σε καθημερινή βάση.  Εφόσον λοιπόν ήδη μιλούν στην κυβέρνηση  για μείωση του αφορολογήτου, για άλλους αυτό θα σημάνει απώλεια μιας σύνταξης ή απώλεια ενός μισθού, θα δούμε μοιραία κάτι να χάνεται. Μείωση εξόδων θα έχουμε και αυτό θα φύγει από την αγορά και θα πάει κάπου αλλού που δεν ξέρουμε ποια τρύπα θα κλείσει.

Επίσης μιλούν για μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και μπορεί να μην είναι μια μείωση φανερή αλλά να γίνεται με κάποιο άλλο τρόπο. Όταν κάθε μήνα πηγαίνει και ο μισθωτός και ο συνταξιούχος να πάρει τον μισθό ή την σύνταξη του, βλέπει όλο και κάτι νέο στον τραπεζικό του λογαριασμό.

 

Όλα αυτά επομένως θα λέγαμε ότι συνεχίζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Και ναι μεν, κάποιοι προσπαθούν να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας, ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα, τάχα και δήθεν και όμως αυτό που φαίνεται είναι τελείως διαφορετικό.

Δυστυχώ ς πάντα διαψεύδονται, έρχονται πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα και δυστυχώς θα πω για μια ακόμη φορά, ότι αυτό βλέπουμε να γίνεται και στην προκειμένη περίπτωση».

ΒΑΡΗ

Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι  «Ο επιχειρηματικός κόσμος καθημερινά παλεύει με θηρία και αγρίμια που δεν ξέρουμε καν την μορφή τους και την εικόνα τους. Καθημερινά ψάχνει ο επιχειρηματίας να βρει τρόπο να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Και δεν είναι μόνο αυτές του ΙΚΑ, της εφορίας, του ΕΦΚΑ και των υψηλών καταστάσεων αλλά και χρήματα για να πάρει πρώτες ύλες και προϊόντα για  να κινηθεί.

Γενικά όλοι τον Έλληνα επιχειρηματία τον βλέπουν με μια μεγάλη δυσπιστία. Και όλο αυτό δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Δεν υπάρχει άλλωστε μια ηρεμία, μια σταθερότητα στις αποφάσεις και σε αυτά που έρχονται.

Από την άλλη βλέπουμε και πόσο έχει καθυστερήσει αυτή η περίφημη αξιολόγηση. Για αυτό και όταν βγαίνουν κάποιοι και μιλούν για αξιολόγηση τον Απρίλιο και Μάιο τότε  θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και στις Τράπεζες και στην γενικότερη εσωτερική ελληνική αγορά και ο καθένας καταλαβαίνει τι αντίκτυπο έχει αυτό στην ίδια την οικονομία και στην αγορά.

 

Ο καθείς κλείνεται μέσα και περιμένει τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα. Αυτό θα έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο στην ίδια την αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση