Έργο 3 και πλέον εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του Πυλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Με ποσό άνω των 3 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το έργο εκσυγχρονισμού του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδω τηρηθούν ν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδδουλονίας Θράκης. Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, με την ολοκλήρωση των έργων το Πηλοθεραπευτήριο θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

Όπως τόνισε «Πολύ σημαντική στιγμή…. Η στιγμή είναι πολύ σημαντική επειδή προχωρούμε στην υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της περιοχής και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό χρηματοδότησης, χωρίς να χρειαστεί δανεισμός ή εκταμίευση μεγάλου ποσού από το ταμείο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ενώ όλες οι μελέτες, όλα έγιναν μέσα από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ οπότε πρόκειται για μεγάλη ηθική ικανοποίηση η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα 4 χρόνια. Ο Περιφερειάρχης  κ. Μέττιος ανακοίνωσε ότι το έργο εντάσσεται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης σε ποσοστό 85%».

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.091.539 ευρώ αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την τροποποίηση υφιστάμενων, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους και τους επισκέπτες του χώρου σε 12μηνη βάση. Το ύψος της επιδότησης θα φτάσει το 85% και η ίδια συμμετοχή το 15% του προϋπολογισμού.

Ενδεικτικά, θα γίνει αναβάθμιση κτιρίων σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας, θα κατασκευαστούν δέκα ξύλινοι οικίσκοι για την διαμονή των λουόμενων, θα γίνει κλειστό στέγαστρο στον χώρο αναμονής, αναβάθμιση του χώρου του εστιατορίου που δεν χρησιμοποιείται, διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και διάφορες άλλες εργασίες. Θα υπάρχουν χώροι να κινείται κάποιος με τον πηλό ατομικά. Και όλα αυτά και χειμώνα και άνοιξη και καλοκαίρι!

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα θα γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Πηλοθεραπευτήριο».

Η ίδια τόνισε την σημασία του έργου και αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν και να αλλάξουν την όψη και τις δυνατότητες του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του κου Μέτιου να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

«Μιλάμε για ένα αναπτυξιακό έργο σε ολόκληρη τη Περιφέρεια αφού είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο κέντρο πηλού στην Ελλάδα. Μιλάμε για αναπτυξιακή ανάσα και ελπίζουμε και μπορούμε να κάνουμε την Καβάλα πρωτεύουσα ιαματικού τουρισμού.  Μπορούμε να κάνουμε και πισίνα για το ιαματικό νερό και εγκαταστάσεις ατομικής υδροθεραπείας ενώ προβλέψαμε να εντάξουμε και για τον εξοπλισμό όπως κρεβάτια, ντουλάπες, πετσέτες. Όλα τα προβλέψαμε και θα υπάρχει χρηματοδότηση   άνω των 2 εκ. από το πρόγραμμα της Περιφέρειας» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *