Έργα οδοποιίας στον Δήμο Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου ξεκίνησε τις διαδικασίες για τα έργα οδοποιίας στην περιοχή της Νικήσιανης. Ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως το έργο είναι διπλό καθώς αφορά και την ύδρευση με την αντιμετώπιση του αρσενικού.

 Όπως ανέφερε αρχικά  «Αναφορικά με το θέμα της οδοποιίας στην Νικήσιαννη, έχουμε ένα μικρό έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή.

 Είναι ένα διπλό έργο και το ένα αφορά την μεταφορά νερού στις δεξαμενές ώστε να έχουμε καθαρό νερό και να απεγκλωβιστούμε από αυτό τον βραχνά που είχαμε με το αρσενικό και παράλληλα κατασκευάζουμε ένα κομμάτι δρόμο από τον οικισμό της Νικήσιαννης από τον Άγιο Γεώργιο, εκεί κοντά άλλωστε είναι και οι δεξαμενές μας ώστε να μπορέσουμε έτσι να έχουμε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στην περιοχή με τις δεξαμενές και τα φίλτρα αλλά και παράλληλα να δίδεται η δυνατότητα σε όποιον θελήσει να επισκεφθεί την περιοχή εκεί η οποία είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους – η λεγόμενη περιοχή Λιβάδι της Νικήσιαννης – ώστε να μπορέσουμε να το επισκεφτούμε και να εξασφαλίσουμε την όσο πιο εύκολη και δυνατή πρόσβαση μια και μιλάμε για έναν δρόμο που είναι μέσα στο βουνό. Έτσι κατασκευάζεται και ο δρόμος και το δίκτυο. Πρώτα θα γίνει ο δρόμος και μετά η τσιμεντόστρωση του δρόμου».

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Πρόσθεσε δε πως « Έχουμε και έργα αγροτικής οδοποιίας. Καταρχάς να πούμε στους αγρότες κυρίως – βέβαια τα αγροκτήματα του Δήμου Παγγαίου ανά δημοτική ενότητα ή ανά οικισμό αν θέλετε είναι πάρα πολύ μεγάλα – ωστόσο αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολο να γίνουν και νομίζω ότι είναι άκαιρο εντελώς να γίνουν συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας.

 Γίνονται όμως όπου χρειάζονται παρεμβάσεις, με τους τοπικούς Αντιδημάρχους και με τα μηχανήματα που έχουμε. Αλλά έχουμε προγραμματίσει και την άνοιξη περίπου τον Μάρτιο μήνα υπολογίζουμε ότι σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα υπάρχουν από 1 έως 2 γκρέιτερς που θα δουλεύουν ώστε να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές που έχουν γίνει την περίοδο του χειμώνα.

 Τώρα θεωρώ ότι είναι ασύμφορο, άκυρο και θεωρώ ότι δεν έχει να προσδώσει κάτι στην αγροτική οικονομία παρά μόνο σπατάλη από την πλευρά του Δήμου θα ήταν αν αυτή την στιγμή μπαίναμε με τα γκρέιτερ για να κάνουμε συντήρηση και επισκευή της αγροτικής μας οδοποιίας.

 Ας είναι ήσυχοι οι συμπολίτες μας, οι αγρότες, το γνωρίζουμε το αντικείμενο και πολύ νωρίς και έγκαιρα όταν θα χρειασθεί θα παρέμβουμε»

 ΠΡΟΒΟΛΗ

Αναφορικά με την προβολή του Δήμου Παγγαίου μέσα από το περιοδικό της Aegean τόνισε ότι  «Υπάρχει πράγματι ένα 12σελιδο αφιέρωμα στο περιοδικό της εταιρείας, είναι μια εκτιμώ σε επίπεδο τουριστικής προβολής πάρα πολύ καλή εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Δήμο μας και την τουριστική δυναμική που μπορεί να έχει ο Δήμος. Αυτό βέβαια καταγράφει και την καταστατική θέση του Δήμου σε ό,τι αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει μια και αυτά αναφέρονται μέσα στο αφιέρωμα αυτό.

 Όλα αυτά σημαίνουν ότι και εμείς έχουμε πολλά να δείξουμε και πολλά να επισκεφθούν οι εν δυνάμει επισκέπτες του Δήμου μας αλλά και παράλληλα υπάρχει μια τέτοια δυναμική που βοηθιέται μέσα από τη διαδικασία και έτσι το τουριστικό προϊόν που έχει να επιδείξει ο Δήμος μπορεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να δημοσιευθεί και να διαφημισθεί ακόμη καλύτερα. Γι αυτό θεωρώ ότι μόνο θετικά δείγματα θα έχουμε μετά από αυτή τη δημοσίευση που ξέρουμε όλοι ότι αυτό σε ετήσια βάση είναι μέσα στα αεροπλάνα της Aegean σε όλες τις πτήσεις της, οπότε κάθε επισκέπτης έχει έρθει προς την χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ενημερώνεται».

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο ίδιος σχολιάζει ότι έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από την αρχή σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Δήμου Παγγαίου. «Προσπαθούμε να λύσουμε σημαντικά θέματα, όπως το θέμα με τους ναυαγοσώστες που πέρσι κόστισαν 333 χιλιάδες ευρώ στο Δήμο Παγγαίου, ένα ποσό που δεν είχε καταγραφεί από την αρχή στο προϋπολογισμό μας αλλά τελικά από το υστέρημα μας καταφέραμε να το αποδώσουμε στους ναυαγοσώστες. Βέβαια αυτό που συζητούμε σε επίπεδο Κεντρικής Ενωσης Δήμων, το οποίο ετέθη θέμα από εμένα πριν από ένα μήνα περίπου, είναι ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το σύστημα. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι ως κοινωνικό αγαθό να παρέχουμε τη ναυαγοσωστική κάλυψη όμως οικονομικά πρέπει να βρεθούν εκείνοι οι πόροι που θα απαλλάξουν την τοπική οικονομία και τη τοπική αυτοδιοίκηση από αυτή την υποχρέωση.

 Ένας νόμος του 2018 που ψηφίσθηκε επί υπουργού Κουρουπλή ακόμη, ο οποίος δυστυχώς πάει για να χειροτερέψει οικονομικά τις υποχρεώσεις των Δήμων, αλλά έχουμε τη δέσμευση από τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη που κάναμε την επαφή ως ΚΕΔΕ ότι το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης αυτής θα τεθεί ακόμη και στον πρωθυπουργό ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον οι Δήμοι να απεμπλακούν από αυτό το δυσβάσταχτο κόστος.

Και θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα ως Δήμος θα καταφέρουμε νομίζω να εισπράξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα έσοδα που ούτως ή άλλως έχουν υποχρέωση οι φορολογούμενοι να αποδίδουν στο Δήμο Παγγαίου  και είμαστε αδιάλλακτοι σε αυτό και παράλληλα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα έσοδα στο Δήμο μας, παρέχοντας και καλύτερες υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους πολίτες.

 Γενικά η κατάσταση θεωρώ ότι παρόλου που η χώρα μας έχει τα προβλήματα που έχει, είναι στρωμένη και μάλιστα από εκεί και πέρα δεν είναι το τι εισπράττουμε, είναι και το πως διαχειριζόμαστε όλα αυτά που εισπράττουμε, με σύνεση, με μηδενική ανοχή στην κακοδιαχείριση, με διαφάνεια και αυτά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την οικονομική μας πορεία γενικότερα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *