«Έπρεπε ήδη η κυβέρνηση να έχει κάνει παρέμβαση για τη ΒΦΛ» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  Παράσχος Αγανικόλας

Η κατάσταση στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν φαίνεται να αλλάζει και ιδιαίτερα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Καβάλα δείχνουν να ανησυχούν…

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά  «Όντως τα πράγματα στη ΒΦΛ έχουν ξεφύγει. Βέβαια εγώ δραστηριοποιούμε στην Ελευθερούπολη και δεν γνώριζα τα επεισόδια που έγιναν.

Αυτό που θέλω να προτείνω εγώ είναι να υπάρξει ψυχραιμία ώστε τέτοια γεγονότα να μην συμβαίνουν μεταξύ συμπολιτών και εργαζομένων μέχρι πριν από λίγο στον ίδιο χώρο. Αυτό που πρέπει να τονισθεί όμως ότι αυτό το εργοστάσιο καλώς ή κακώς το έχει ο κ. Λαυρεντιάδης. Εγώ δεν θα εξηγήσω με ποιον τρόπο έχει γίνει αυτό. Απλά το έχει και αυτός είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του».

ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Από όσο διάβασα λοιπόν ο κύριος αυτός έχει ιδρύσει δύο εταιρείες και πάνω σε αυτές έχει περάσει όλο το υγιές κομμάτι της επιχείρησης της ΒΦΛ και άφησε στο άλλο όλα τα χρέη.

Διάβασα πρότινος επίσης ότι η ΕΛΦΕ – ΒΦΛ έχει 350 εκ. ευρώ χρέη προς εφορίες, δημόσια ταμεία κλπ.

Αυτά τα χρήματα αφού τα άφησε στο χρεωκοπημένο κομμάτι, ποιος θα τα πληρώσει άραγε; Ο ελληνικός λαός με καινούρια μνημόνια και καινούρια μέτρα; Με νέα φορολογία; Για μια ακόμη φορά δεν προστατεύθηκε ούτε το δημόσιο ούτε το εθνικό συμφέρον και είναι και οι σημερινές και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπόλογες για όλο αυτό που συνέβη και που έφερε εργαζόμενους να μαλώνουν μεταξύ τους, να πιάνονται στα χέρια, γεγονότα που σαφώς και καταδικάζω και δηλώνω ότι δεν πρέπει να συμβαίνει. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί κάτω και να δούμε πώς θα βρούμε μια λύση. Όσο για τις τακτικές του κ. Λαυρεντιάδη περί απολύσεων και μηνύσεων σαφώς και τα θεωρώ απαράδεκτα και πρέπει ο κ. Λαυρεντιάδης να ανακαλέσει.

Έτσι μόνο θα έρθει μια ηρεμία και ας καθίσουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να βρεθεί μια οριστική λύση. Τέλος το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας έπρεπε έως τώρα να έχει πάρει μια σαφή θέση. Εγώ πολλές φορές ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα της ΒΦΛ αλλά δεν μπόρεσα γιατί η κατάσταση εκεί είναι έκρυθμη. Έπρεπε να έχει πάρει ήδη θέση τόσο για αυτούς που είναι μέσα στο εργοστάσιο και δουλεύουν όσο και για αυτούς που είναι κάτω από τη γέφυρα και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Μιλάμε για τις συμβάσεις των εργαζομένων ενώ είναι γεγονός πως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα. Ήδη είμαστε σε μια χώρα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε σε μια τοπική κοινωνία, 250 εργαζόμενοι να χάνουν τις δουλειές τους. Τι θ α γίνουν αυτοί και οι οικογένειες τους; Έπρεπε ήδη να έχει γίνει παρέμβαση από την κυβέρνηση την ίδια  γιατί αυτοί οι απολυμένοι που θα βρουν εργασία; Και το χρέος, τα 350 εκ ποιος θα τα πληρώσει; Κανείς δεν προστάτευσε το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και για μια ακόμη φορά οι κρατούντες εκτίθενται ανεπανόρθωτα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.