«Ένα πρόγραμμα αλλαγής των φωτεινών σηματοδοτών έχει ξεκινήσει  για τον Δήμο Καβάλας» δηλώνει η Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Ευαγγελία Δρακονάκη

Ένα πρόγραμμα αλλαγής των φωτεινών σηματοδοτών έχει ξεκινήσει  για τον Δήμο Καβάλας με λαμπτήρες Led στο πλαίσιο και της εξοικονόμησης ενέργειας.  Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δρακονάκη έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά «Ο Δήμος Καβάλας κάθε χρόνο υλοποιεί ένα πρόγραμμα συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών, ένα πρόγραμμα υποστήριξης και αυτό το έργο γίνεται από εξειδικευμένη τεχνική εταιρεία, η οποία συνεπικουρικά πάντοτε ενισχύεται από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Καβάλας.

Από πέρσι δρομολογήσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, στα πλαίσια της συντήρησης και φτάσαμε στο ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ για να το διαθέσουμε στην συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών στο διάστημα 1.5 έτους περίπου όπως επίσης δρομολογήσαμε και την αλλαγή των φαναριών και δη των υψηλών με λάμπες Led και με όλα τα σύγχρονα μηχανικά συστήματα που απαιτούνται.

Εξασφαλίζουμε έτσι την εξοικονόμηση της ενέργειας αλλά και την ρύθμιση που απαιτείται με μείωση εργατοωρών ενώ θα μπουν και τεχνικά στοιχεία όπως αυτό της αντίστροφης μέτρησης με τους νέους σηματοδότες… Για τα οχήματα πλέον υπάρχει αυτό το σύστημα ενώ μειώνεται η πιθανότητα ατυχήματος μια και ο οδηγός ξέρει τον χρόνο που έχει στη διάθεση του και κινείται αναλόγως. Νομίζω ότι θα μας διευκολύνει το όλο σύστημα και θα δώσει ένα άλλο μέγεθος στο θέμα των φαναριών. Εξασφαλίζεται ασφάλεια στις διαβάσεις και ελπίζω ο κόσμος να μείνει ικανοποιημένος».

ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Το νέο σύστημα θα επεκταθεί και σε άλλες οδούς, όπως Αβέρωφ – Βενιζέλου, Δαγκλή – Ερ. Σταυρού. «Η εταιρεία προχωρά, συνδέει και φέρνει σε πλήρη εφαρμογή αυτό που προβλέπονταν στην μελέτη. Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τους κυκλοφοριακούς φόρτους θα ξέρουμε πόσοι σηματοδότες θα αλλαχθούν.

Μετά το τέλος του έργου θα ξέρουμε ότι οι σηματοδότες θα είναι συγκεκριμένοι ενώ πλέον θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή τους λειτουργία. Θεωρώ ότι σε μεγάλα σημεία όμως να έχουμε κυκλικό κόμβο και όχι φανάρια. Για παράδειγμα στο Φάληρο κάνουμε μελέτη για κόμβο και ελπίζω αφού ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον να έχουμε έναν κόμβο. Μέχρι τότε όμως θα συντηρούμε τους σηματοδότες γιατί αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών. Ο Δήμος Καβάλας συντηρεί κανονικά τους σηματοδότες αλλά γενικά χρειαζόμαστε παρεμβάσεις σε εξειδικευμένο αντικείμενο. Η συντήρηση είναι πάντοτε νούμερο  1 και όλα γίνονται όπως πρέπει. Συνεργαζόμαστε και με την Τροχαία βέβαια, ενώ όταν ευοδώσουν οι εργασίες μας θα περιορισθούμε στην σωστή χρήση των κυκλικών κόμβων.

Θεωρώ ότι στο Στάδιο  Ανθή Καραγιάννη επίσης χρειάζεται ένας κόμβος, αλλά και αλλού γιατί θα λειτουργούν καλύτερα τα πράγματα και θα εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη ασφάλεια» τόνισε.

Βέβαια εξήγησε ότι ένας κυκλικός κόμβος που μελετήθηκε είναι στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου των Κρηνίδων εκεί όπου δίδονται παραστάσεις και κινούνται πολλοί, πεζοί αλλά και οχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *